Gneča

Podaljšan konec tedna zagotovilo za zastoje na cestah

G.G./STA
12. 8. 2017, 08.22
Posodobljeno: 12. 8. 2017, 11.11
Deli članek:

Na prometnoinformacijskem centru zaradi letnih dopustov in torkovega praznika Marijinega vnebovzetja pričakujejo prometno najbolj obremenjen vikend v letošnji turistični sezoni. Trenutno so zastoji na podravski avtocesti v smeri Gruškovja, prav tako vozila v dolgih kolonah stojijo pred predorom Karavanke tako na avstrijski kot na slovenski strani, gneča je tudi na Obali. Vozniki na mejnih prehodih čakajo do ure in pol.

promet.si
Tradicionalna gneča na avtocesti v smeri mejnega prehoda Gruškovje.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je na podravski avtocesti med Hajdino in razcepom Draženci zastoj trenutno dolg tri kilometre. Kolona vozil se vije tudi naprej po glavni cesti do mejnega prehoda Gruškovje. Na tem prehodu osebna vozila za izstop iz države čakajo okoli ene ure.

Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona vozil trenutno dolga dva kilometra. Zastoj na avstrijski strani proti Sloveniji pa sega osem kilometrov daleč.

Najbolj obremenjen vikend v letošnji turistični sezoni

Darsov prometnoinformacijski center opozarja, da bo zaradi praznika v večjem delu Evrope podaljšani konec tedna eden od prometno najbolj obremenjenih vikendov v letošnji turistični sezoni. Številni bodo podaljšan konec tedna izkoristili za pot na slovensko in hrvaško obalo. Največ prometa v tej smeri so pričakovali za petek in danes, v obratni smeri bo promet predvidoma povečan predvsem danes, v nedeljo in v torek.

Dars pričakuje, da bodo ves čas obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri, zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. 18. avgusta se zaključujejo kolektivni dopusti v Italiji, zato bo naraščal tudi promet od Madžarske proti Italiji.