Mobilna verzija
19:46 21. september 2017

FOTO: Lepota je novo orožje v igri moči

mv
0 Posodobljeno: 10:03 / 09.8.2017

Politik je eden od bolj nepriljubljenih poklicev, še posebej med mladimi, ki so ob volitvah najbolj apatični in imajo najmanj zaupanja v državne institucije, kot so parlament, vlada in kabinet predsednika republike.

FOTO1 Borut Pahor

Mladi Borut Pahor Foto: Instagram

Kljub temu želijo zadnje čase politični akterji in stranke na vse pretege stopiti v stik z mladino in se ji približati, ne toliko z izkazovanjem ljudskosti, temveč s prezentacijo lepote po zgledu mlajših generacij. Vizualno ustrezni kandidati tako prejemajo vse več pozornosti in pridobivajo veljavo. Morda za zdaj ob tem ne dobijo kaj prida več glasov, zagotovo pa prejmejo veliko všečkov.

BORUT PAHOR

Je predsednik instagrama. Na njegovem profilu lahko skoraj vsak dan zasledimo ličen prikaz stasitega voditelja, ki predsedniških dni ne preživlja toliko v pisarni kot na prostem, med ljudmi, kjer se udeležuje številnih športnih in družabnih dogodkov ter navdušuje staro in mlado. Četudi veliko deklet ni pozabilo na »ajde, miška mala, gremo«, ima Pahor na instagramu skoraj 36 tisoč sledilcev, ki (večinoma) občudujejo skrbno načrtovano predstavitev njegove javne podobe. Ne smemo pa pozabiti, da je predsednik zelo priljubljen tudi pri damah starejših generacij.

Matjaž Nemec, Iryna Ospenko Nemec, dopust, morje

Matjaž Nemec in njegova žena Iryna Osypenko. Foto: Instagram

MATJAŽ NEMEC

Poslanec, podpredsednik državnega zbora in Pahorjev vajenec je že pred leti stopil iz sence svojega političnega botra ter si ustvaril podobo šarmantnega politika, ki je vedno urejen, lepo oblečen in prijazno nasmejan. Njegovi čarovitosti je podlegla tudi manekenka Iryna Osypenko, ki je še vedno navdušena nad hišnim delom, ki ga njen mož opravi namesto nje. Čeprav bi večina javnosti, še posebej pa njegovih oboževalk, morala pošteno nagubati možgane, če bi želela konkretizirati njegova politična stališča, mu čednosti ne oporeka nihče.

FOTO3 Jernej Pavlič

Jernej Pavlič Foto: Instagram

JERNEJ PAVLIČ

Svojo politično pot je sicer začel kot študentski poslanec v poslanskem klubu Gambino. Lepotno slavo pa je požel, ko so ga mediji spoznali v vlogi svetovalca takratne premierke Alenke Bratušek. Čeprav sam zatrjuje, da ga oznaka seksi svetovalca moti, na svojem instagram profilu ponosno objavlja fotografije teh istih člankov in ženske oboževalke navdušuje s podobami izklesanega telesa.

emmanuel-macron_re_18.06.17

Emanuel Macron Foto: Reuters

EMMANUEL MACRON

Je trenutno najbolj vroč evropski politik, predvsem zato, ker je ugnal (ideološko) neprikupno Marine Le Pen. Nekateri pravijo, da je pri Macronovem političnem triumfu delno vlogo odigrala tudi zunanja podoba najmlajšega francoskega voditelja po Napoleonu. Na twitterju so se že vneli prepiri med oboževalkami francoskega predsednika in kanadskega premierja.

justin trudeau

Justin Trudeau in njegova soproga Sophie Gregoire. Foto: Instagram

JUSTIN TRUDEAU

Macronov konkurent za najlepšega svetovnega voditelja ima prav tako veliko spletnih oboževalk in oboževalcev, na instagramu pa skoraj milijon in pol sledilcev, kar je trikrat več kot njegov francoski kolega. Uporabnice družbenih omrežij nestrpno pričakujejo srečanje kanadskega premierja s francoskim voditeljem, ki bo bržkone potekalo v romantični francoščini.

Damir Habjan

Damir Habja Foto: Instagram

DAMIR HABIJAN

Obskurnemu hrvaškemu politiku je uspel soliden medijski met, potem ko je bil opažen njegov instagram profil, kjer predsednik varaždinskega mestnega sveta objavlja razgaljajoče fotografije s počitnikovanj in pripadajočih športnih aktivnosti. Morda v prihodnosti zaradi tega lahko upa na preboj v sabor.

Kolinda donald trump 3

Kolinda Grabar Kitarović in Donald Trump. Kdo ima lepšo frizuro? Foto: Reuters

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ

Hrvaška predsednica na instagramu ne sledi nikomur. Tudi ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu ne, čeprav ga je na zasedanju zveze Nato v Bruslju očarana opazovala iz neposredne bližine. Kaj bi se zgodilo, če bi ameriški predsednik, ki je vsiljivo pribočnico takrat gladko ignoriral, videl Kolindine fotografije s plaže, ki še vedno burijo domišljijo moških in povzročajo dementnost tistih, ki v Hrvaški vidijo slovenskega sovražnika številka ena.

Značke: politik , podoba , fotografije

Vaš prispevek