Nori podvigi

Igor se je gugal pod solkanskim mostom

pk
18. 5. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Precej pozornosti je včeraj požela orjaška gugalnica, ki se je zibala pod največjim kamnitim mostom na svetu.

Dunking Devils
Lani so na premikajočem se vlaku, ko je ta prečkal solkanski most, zabijali koše.

Solkanski most, čez katerega vodi železniška proga in se vzpenja 36 metrov nad gladino reke Soče, je bil včeraj prizorišče drznega podviga mladeničev iz Ljubljane. Ti Slovence in svet navdušujejo s svojimi norimi vragolijami.

Gre za Dunking Devils, v svetu vodilno akrobatsko skupino, ki s svojimi atraktivnimi nastopi občinstvo navdušuje že desetletje. Večinoma Ljubljančani povedo, da je njihov namen pokazati, kaj znajo, predvsem pa z akrobacijami, ki jih izvajajo na markantnih točkah Slovenije, promovirati našo državo.

Ponosni Slovenci

Akrobatski fantje so imeli že več kot 1000 nastopov, in to v 35 državah na petih kontinentih sveta.

»Izmišljujemo si projekte, ki poudarjajo vse lepote Slovenije. Imamo se za nekakšne promotorje naše prelepe dežele,« poudari vodja videoprojektov pri skupini Dunking Devils, Domen Rozman. »Gre za to, da adrenalinske podvige, ki jih izvajamo po državi, posnamemo in nato posnetek delimo prek spleta,« pojasni Rozman. S tem promovirajo sebe in seveda našo deželo.

Lani jim je uspelo izvesti deset adrenalinskih videoprojektov, med katerimi je tudi tisti, ko so na premikajočem se vlaku, ki je vozil čez solkanski most, zabijali koše. Na začetku, ko se je pojavila ta ideja, je najprej kazalo, da bo vse skupaj neizvedljivo. Fantje namreč priznavajo, da se jim je takrat vse skupaj zdela prenevarna fantazija.

Dunking Devils
Dunking Devils, ekipa, ki jemlje sapo z akrobatskimi podvigi.

Svet jih občuduje

A s skrbnim načrtovanjem, tehtanjem in predvsem skrbjo za varnost – ta je vedno na prvem mestu, poudari Rozman  jim je uspelo projekt realizirati. Posnetek dih jemajočega podviga si je menda na spletu ogledalo več kot 80 milijonov ljudi z vsega sveta.

Letos jih je pot spet pripeljala na Goriško, znova na solkanski most. Tam so s pomočjo športih plezalcev postavili orjaško gugalnico. Igor, eden od njihov akrobatov, se je z njo spustil z mosta in se zavihtel pod lok znamenitega mosta. Fantje bodo podrobnosti o tem projektu razkrili prihodnji teden, ko bodo javnosti, tudi našim bralcem, prvič predstavili posnetek včerajšnjega dogajanja na mostu.