marta polak

FOTO: Najstarejša Slovenka po kosilu spije kozarček vina

G.G./STA
24. 4. 2017, 12.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor in ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik sta obiskala stanovalko doma starejših občanov Preddvor Marto Polak, ki je pred dnevi praznovala 107. rojstni dan. Predsednik republike je slavljenki čestital za visoko starost in jo povabil na obisk v predsedniško palačo.

STA
Marta Polak, Borut Pahor in Anton Jamnik pri delitvi torte.

Pahor je slavljenki v nagovoru dejal, da nikoli več ne bo tako mlada, kot je danes. Povedal je, da pogosto obiskuje domove starejših občanov in pozna skrbi, upanja ter stiske starejših. Pozna pa tudi njihovo zadoščenje, da so v življenju nekaj dosegli. Slavljenki je izročil škatlico Prešernovih kroglic.

Polakova še vedno hodi skoraj brez pomoči in se dokaj dobro počuti, je povedala direktorica doma starejših občanov Preddvor Andreja Valant. Dejala je, da je osebju doma in stanovalcem v čast, da je Polakova pri njih v oskrbi. "Gospa je precej hudomušna in ima izreden smisel za humor," je poudarila Valantova in dodala, da Polakova rada spije kozarček vina po kosilu in se posladka s koškom čokolade.

Pomožni škof je povedal, da je Polakovo spoznal, ko se je z mladinci iz oratorija pred nevihto zatekel po streho doma starejših občanov Preddvor. Takrat ji je obljubil, da jo bo peljal na Brezje k Mariji Pomagaj, kar je bila njena dolgoletna želja, je dejal in dodal, da je lansko leto obljubo tudi izpolnil.

Jamnik je poudaril, da Polakova kaže izredno radost do življenja in še vedno dela načrte za prihodnost. Obljubil ji je, da bosta tudi letos odšla na Brezje.