Gneča in zastoji

Kolone na meji s Hrvaško in Avstrijo

M.K./STA
17. 4. 2017, 17.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Promet na slovenskih cestah je ob koncu velikonočnih praznikov že precej zgoščen, proti večeru pa je pričakovati še močnejše povečanje.

Dolenjski list
Čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško se bodo predvidoma še podaljševale.

Na mejah s Hrvaško potniki za vstop v državo čakajo do dve uri, čakalne dobe pa se bodo predvidoma še podaljševale, saj policisti najverjetneje ne bodo opustili sistematičnega nadzora vseh potnikov.

Na mejnem prehodu Obrežje so čakalne dobe okoli dve uri za osebna vozila in približno eno uro za avtobuse. V državo osebni avtomobili vstopajo v šestih od sedmih kolon, avtobusi pa v dveh. Promet je povečan tudi na izstopu iz države, kjer so odprte tri steze. Čakalna doba na izstopu je do pol ure, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Razmere na cestah je možno preveriti na spletni strani prometno-informacijskega centra, razmere na mejnih prehodih pa na spletni strani policije.

Trenutno so po podatkih policije čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Starod, Jelšane, Slovenska vas, Obrežje, Zavrč ter Gruškovje. Za vstop v državo potniki najdlje čakajo na Obrežju, in sicer dve uri, uro in petnajst minut pa na Gruškovju. Na drugih mejnih prehodih čakalne dobe znašajo do pol ure.

Sicer pa gneča nastaja tudi na cestah proti Avstriji. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije je 1,2 kilometra dolg zastoj, predor pa občasno zapirajo. Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj v smeri Avstrije je kolona vozil dolga od tri do 3,5 kilometra, gneča pa je tudi na regionalni cesti Šentilj - mejni prehod Šentilj v smeri Avstrije.