SLS je zgrožena

Kako nas bo Cerar obvaroval pred turškimi vpadi?

J.P.
20. 3. 2017, 14.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V stranki so zgroženi nad informacijami, ki prihajajo iz Turčije.

Bobo
Predsednik SLS Marko Zidanšek je prepričan, da sta evropska varnostna politika in evropska diplomacija popolnoma zatajili.

Besede turškega predsednika odzvanjajo po Evropi. Na njih so se odzvali tudi v Slovenski ljudski stranki (SLS).

Poročali smo že o kontroverznih izjavah turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana – da izseljene rojake poziva k večji rodnosti, saj da so oni prihodnost evropske celine in da bo to najboljši odziv na krivice, ki se jim dogajajo. Za SLS pa je sodu izbila dno izjava turškega notranjega ministra Süleymana Soyluja, da bodo v Evropsko unijo spuščali 15.000 migrantov dnevno.

Varnostna politika in diplomacija sta zatajili

Predsednik stranke SLS Marko Zidanšek je zato prepričan, »da sta evropska varnostna politika in evropska diplomacija popolnoma zatajili«. Schengensko obzidje bo »premagano pod turškim vpadom novega vala migrantov«, so zapisali v izjavi za javnost. Da je temu tako, se imamo zahvaliti »parcialnim interesom« voditeljev evropskih držav, ki so »namerno spregledali nastavljenega trojanskega konja«. Od vlade Mira Cerarja in predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja zato pričakujejo »jasen akcijski načrt ukrepov, kako bo Slovenija zavarovala suvereno ozemlje in kako bo EU reševala pritisk migrantov na svojih zunanjih mejah«.