Zanesljivo

Zmaga Tima Gajserja

T.L./STA
19. 3. 2017, 21.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Slovenski motokrosist je zmagal na dirki SP v Argentini.

Profimedia
Tim Gajser

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagal na dirki svetovnega prvenstva MXGP na VN Argentine v Neuquenu. Gajser je s svojo hondo zanesljivo dobil obe vožnji in prevzel tudi skupno vodstvo. Skupno drugi je bil Belgijec Jeremy Van Horebeek, tretji pa Rus Jevgenij Bobrišev.

Za razliko od nemogočih razmer na zadnji dirki v Indoneziji so motokrosiste v Patagoniji pričakale odlične tekmovalne razmere. Gajser je potrdil, da so zdravstvene težave mimo, in dokazal, da je bilo sedmo mesto v Indoneziji le splet okoliščin.

Že v kvalifikacijah je vodil od starta do cilja, kar mu je vlilo dodatno samozavest. Najbolj sta se mu v kvalifikacijah približala mojstra peščenih prog, Van Horebeek in Italijan Antonio Cairoli, ter s tem napovedala odlično dirko.

Vodil od starta do cilja

Gajser pa je odlično odpeljal prvo vožnjo na dirki. Slovenec, ki je vodil praktično od starta do cilja, je za več kot sedem sekund ugnal drugouvrščenega Van Horebeeka, tretji pa je bil z dobrimi desetimi sekundami zaostanka njegov rojak Clement Desalle. Gajser je že s to zmago prevzel tudi vodstvo v skupni razvrstitvi.

V drugi vožnji pa je sprva vozil na drugem mestu, po devetih minutah pa prehitel dotlej vodilnega Desalla. Zatem pa je le še plemenitil svoj naskok. Na koncu je kljub zmernejšemu ritmu za več kot pet sekund ugnal Bobriševa, za več kot sedem pa Van Horebeeka.

"Zelo sem vesel, ta konec tedna je bil popoln. Le v drugi vožnji nisem bil najbolj zadovoljen s startom in sem potem potreboval nekaj krogov, da sem našel prave linije. Pripravil pa sem napad, prevzel vodstvo in zmagal. Hvala vsem v ekipi, očetu, punci, družini. Veselim se že naslednje dirke," je na kratko takoj po dirki povedal Gajser, ki ima v skupnem seštevku zdaj 106 točk, drugi je Italijan Antonio Cairoli (96), tretji pa Desalle (91).

Naslednja dirka bo na sporedu v začetku aprila v mehiškem Leonu.

* Izidi:
- 1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Jeremy Van Horebeek (Bel), 3. Clement Desalle (Bel);
- 2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Jevgenij Bobrišev (Rus), 3. Jeremy Van Horebeek (Bel);
- skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo) 50 točk, 2. Jeremy Van Horebeek (Bel) 42, 3. Jevgenij Bobrišev (Rus) 38;
- skupno v SP (po 3 od 19 dirk): 1. Tim Gajser (Slo) 106 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 96, 3. Clement Desalle (Bel) 91.