Razprodano

Pustnim šemam prepovedan vstop na večni derbi

G.G./STA
24. 2. 2017, 15.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ta teden se v slovenskem športnem svetu razpreda predvsem prihajajočem večnem derbiju med Mariborom in ljubljansko Olimpijo. Točkovno izenačeni moštvi na prvenstveni lestvici po 21 krogih si pred razprodanimi tribunami Ljudskega vrta želita vsaka svoje tri točke.

Nikola Miljković / M24
Na stadion v Ljudskem vrtu bo potrebno brez mask.

Derbi je bil razprodan že pet dni pred začetnim sodniškim žvižgom. Ker vstopnic ni več, bodo blagajne na dan tekme zaprte. Na tribunah bo tako 12.000 ljudi, za popolno doživetje spektakla je zagotavljanje varnosti na najvišji možni ravni obljubila tudi policija.

Statistika uspešnosti je na strani gostiteljev iz Maribora, lanski naslov v žepu Olimpije. V tej sezoni sta se ekipi v prvenstvu že pomerili dvakrat. Na prvi, šlo je za tekmo četrtega kroga, sta se ekipi na začetku avgusta razšli brez zmagovalca z izidom 1:1, na drugi, na tekmi 13. kroga sredi oktobra, je v Stožicah s 3:1 slavil Maribor.

Prireditelji so še sporočili, da velja za obiskovalce odlok o personalizaciji, upoštevati bo treba tudi spremenjen prometni režim okoli stadiona. Ker gre za pustno soboto, velja izpostaviti, da vstop na stadion v maskah ne bo dovoljen, prav tako bo pri vhodih prepovedan vnos mask na tribune.

Ekipi sta v pripravljalnih mesecih trenirali tudi v turškem Beleku, Ljubljančani so precej spremenili svoj igralski kader, medtem ko se Mariborčani bolj zanašajo na preizkušeno ekipo, povratnik je le Gregor Bajde.