Po prihodu se bo umaknila

Ilka priznala, da je spoznala drugo plat uspehov

T.L.
17. 2. 2017, 12.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ni lahko priti na veliko tekmovanje v vlogi favoritinje, priznava šampionka, ki je v St. Moritzu doživela vse: veliko razočaranje in še večje veselje.

Profimedia
Ilka Štuhec

Svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec se vrača v domovino. In v nedeljo jo bodo  - verjamemo, da bučno - pričakali v njenem Mariboru. 

V intervjuju za Val 202, ki ga povzema portal MMC, pa je Ilka spregovorila o tem, kaj vse je doživljala na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu. Paleta čustev je bila namreč obsežna: od razočaranja po superveleslalomu do zlate medalje v smuku. Med tema dvema ekstremoma pa veliko breme pričakovanj, s katerim se je po uspehih v letošnji sezoni morala Ilka soočiti prvič ob prihodu na veliko tekmovanje. 

Drugače je

Priznala je, da je v primerjavi z njenimi dosedanjimi izkušnjami, popolnoma drugače in da ni lahko, ko prideš na veliko tekmovanje v vlogi prve favoritinje. "Sama sem se skušala pripravljati kot na vsako drugo tekmo, vendar na koncu sem si priznala, to je bilo tik pred smukom, da je res drugače. Tekma je drugačna, organizacija ... Res je na koncu najvažneje, kdo je prvi v cilju, vse dogajanje okoli pa da neko posebno težo. Ni bilo lahko," je priznala Ilka v intervjuju.

Priznala je, da ji je bilo najtežje po superveleslalomu, kjer je pričakovala več, napaka pa jo je stala veliko časa. "Po tem sem se morala pobrati, sestaviti in na novo pripraviti."

Za letošnjo sezono ima Ilka še kar nekaj ciljev oziroma, kot je dejala za Val 202, še nekaj odprtih front do konca sezone. Njeni načrti ob kratki vrnitvi v domovino ne vključujejo pretiranega izpostavljanja, saj si želi miru. "Mislim, da se bom doma notri zaprla in se družila z nečakinjo. To bo to." Hkrati pa bo skušala zadržati tekmovalni ritem ter se spočiti.