Nove podrobnosti

Z belimi brki zasačeni člani podmladka SDS dobivajo obraze

lt
16. 2. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Štajerski okoliš je, kljub poskusom maskiranja SDM-ovih njuhalcev kokaina, zlahka identificiral udeležence nočnega spusta po belih stezicah. Enega so prepoznali po njegovem »značilnem nosu« in še značilnejšem nosljanju.

SDS
Lepo kariero si je v stranki ustvaril tudi Gašper Pečar, ki je stažiral za evropsko poslanko Romano Tomc.

Stranki SDS je zdrsnilo na spolzkem pobočju politične likvidacije. Po snežni strmini so namesto Čuša zgrmeli kar člani podmladka SDS.

Nosljajoči navdušenec nad snegom je po naših informacijah in informacijah drugih medijev Ptujčan Damir Žerak, nekdanji funkcionar Slovenske demokratske mladine, ki naj bi moral stranko zapustiti prav zaradi omenjenega posnetka. Med telefonskim pogovorom je svojo vpletenost sicer zanikal, a naši viri vztrajajo, da sta njegov nos in nosljava izgovorjava nezgrešljiva. »Ko sem slišal 'sneg, sneg, sneg', sem takoj vedel, za koga gre,« nam je izjavil Ptujčan, ki pa je želel ostati neimenovan. Da je te besede izgovoril Žerak, je za oddajo 24UR potrdil tudi poslanec Andrej Čuš.

Čuš na posnetku žugal snemalcu

S posnetka je sicer razvidno, da  Andrej Čuš ni bil preveč navdušen nad nosno rekreacijo svojih kolegov. Iz skopih nekaj sekund dogajanja je mogoče sklepati, da je šele prišel v sobo in snemalcu ter ostalim po predsedniško zažugal, da počnejo nekaj prepovedanega.

Že pred Žerakom pa je bil v medijih razkrit funkcionar SDS Gašper Pečar. Na posnetku je viden v modri srajci, tehnik, ki je obdeloval posnetek, pa je pri njem naredil še nekaj dodatnih korakov, saj je njegov glas posebej skrbno zakrit. Po naših informacijah z dobrim razlogom, saj si je Pečar v stranki ustvaril lepo kariero. Sprva je opravljal funkcijo predsednika Kluba članov občinskih in mestnih svetov SDM, kasneje pa postal stažist evropske poslanke Romane Tomc (SDS).

Pečar se je vdrl v tla

Pečar se nam na telefonske klice ni javil, slušalke pa ni dvignil niti drugim medijem. So pa po razkritju njegovega imena z družbenih omrežij izginili vsi njegovi profili, med drugimi tudi javni facebook profil, na katerem se je nekoč predstavljal kot občinski svetnik Občine Oplotnica. Na profilu je bil sicer nazadnje aktiven 4. februarja.

bobo
Znana so imena Janševih mladincev, ki so se navduševali nad belim prahom. Eden je moral stranko zapustiti, takoj ko je posnetek prišel do njenega predsednika – Janeza Janše.

Kvas zanika vse

Tretji in tisti, ki naj bi v roki držal kamero, pa je po zanesljivih informacijah Maks Kvas, ki nam je to prek elektronske pošte sicer zanikal. Kvas je bil aktiven član odbora SDM Slovenske Bistrice in SDM za Podravsko regijo. Sodeč po fotografijah, ki smo jih pridobili, pa se zelo rad nastavlja objektivom, ko so v bližini višji funkcionarji stranke SDS. Posebej nasmejan je bil v objemu evropskega poslanca Milana Zvera.

B.D.
Kvas v nasmejanem objemu z evropskim poslancem Milanom Zverom.