Super-G

Ilka o grenkem priokusu in optimizmu

T.L.
7. 2. 2017, 12.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Začelo se je svetovno prvenstvo v St. Moritzu. Na superveleslalomu se je nastop ponesrečil Ilki Štuhec.

Profimedia

S superveleslalomom se je začelo svetovno prvenstvo v St. Moritzu. Na progo se je pognala tudi naša Ilka Štuhec, in sicer s številko 9. Naj spomnimo, da je Štuhčeva prejšnji konec tedna zmagala na superveleslalomu v Cortini d'Ampezzo, tokrat pa uspeha kljub optimizmu pred tekmo ni ponovila in je na koncu zasedla 11. mesto.

"Proga izgleda super, tudi sneg je bistveno boljši kot včeraj, tako da se res že veselim današnjega nastopa," je tik pred tekmo za TV Slovenija povedala Ilka. 

Kratek povzetek dogajanja:

Ena od favoritinj za zmago, Lara Gut, ni uspela prehiteti vodeče Tine Weirather. Za tri stotinke sekunde je bila prepočasna. Gutova je bila v cilju precej razočarana. 

Pred nastopom Ilke je vodstvo prevzela Nicole Schmidthofer

Odlično je Štuhčeva začela v zgornjem delu proge in zabeležila najboljše vmesne rezultate. Po napaki v srednjem delu proge pa je bilo sanj o uspehu konec. V cilju se pripeljala kot sedma, kasneje pa zdrknila na 11. mesto.

Lindsey Vonn se ni izšlo in je kot prva tekmovalka na tekmi odstopila.

Ilka Štuhec je po tekmi za TV Slovenija izjavila,ni pričakovala takšnega "vala", čeprav je bila nanj opozorjena in je žal naredila napako, pri kateri je izgubila preveč, da bi jo lahko časovno nadoknadila. Na vprašanje, ali si je z ekipo zastavila previsoke cilje za SP, je Ilka odgovorila, da ne. Da ve, česa je sposobna, priznala pa je, da po današnji tekmi ostaja grenak priokus, da pa ostaja optimistična.

Maruša Ferk je zasedla 30. mesto.