Gripa in virusna obolenja

V bolnišnicah omejili obiske

M.K./STA
4. 1. 2017, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi povečanega števila virusnih okužb in prvih primerov sezonske gripe so obiske delno omejili že v več bolnišnicah po Sloveniji.

STA
Obiskovalce prosijo, da na obiske k bolnikom prihajata največ dve zdravi osebi na dan, otrokom pa obiske odsvetujejo.

Obiske so z današnjim dnem delno omejili tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto. Obiskovalce prosijo, da na obiske k bolnikom prihajata največ dve zdravi osebi na dan, otrokom pa obiske odsvetujejo.

Na otroškem oddelku je dovoljen obisk enemu od zdravih staršev naenkrat cel dan, v času obiskov pa še ena zdrava odrasla oseba. V porodnišnici je dovoljen obisk porodnice in novorojenca le najožjim svojcem, in sicer največ eni do dvema osebama dnevno.

V enotah intenzivne terapije so obiski dovoljeni najožjim svojcem, eni do dvema osebama hkrati deset do petnajst minut. Obiski otrok pod 15. letom starosti pa niso dovoljeni.

Podobne ukrepe so sprejeli tudi v nekaterih drugih bolnišnicah. V Splošni bolnišnici Jesenice so omejili obiske na vseh kliničnih oddelkih na eno zdravo odraslo osebo pri vsakem hospitaliziranem bolniku. V Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica pa so obiske na enega zdravega obiskovalca omejili že konec decembra.

V Splošni bolnišnici Izola so v torek zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi okužbami do preklica prepovedali obiske na vseh oddelkih. Omejitev obiskov še vedno velja tudi na nekaterih oddelkih Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pa svojcem bolnikov priporočajo, da v bolnišnico prideta največ dva hkrati.