Neuradno

Največji prevzem v zgodovini Slovenije

M.K.
4. 1. 2017, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Najbogatejša Slovenca po oceni revije Manager Iza in Samo Login sta po neuradnih informacijah prodala podjetje Outfit7.

Arhiv revije Manager
Samo in Iza Login na novinarska vprašanja zaenkrat ne odgovarjata.

Njegov najbolj prepoznavni proizvod je govoreči maček Tom (Talking Tom). Za koliko je Loginovima uspelo prodati podjetje, sama imata v lasti približno 60 odstotkov družbe, uradno ni znano, piše časnik Finance. Prav tako ne, kdo je kupec. Loginova na novinarska vprašanja zaenkrat ne odgovarjata.

Da Loginova nameravata prodati Outfit7, je bilo znano že več mesecev. Kot kupec se je omenjala kitajska družba Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co. Ali so tudi dejansko oni kupili podjetje najbogatejših Slovencev, ni znano. Trgovanje z delnicami te kitajske družbe je bilo včeraj še vedno ustavljeno, piše časnik.

Kupnina bi lahko znašala milijardo evrov

Po neuradnih informacijah Financ so zaposleni in lastniki Outfita7 dobili obvestilo, da je družba pred prodajo, kupec naj bi ponujal nekaj več kot 100 evrov za delnico družbe. Glede na število delnic bi kupnina po tej ceni znašala skoraj milijardo evrov. V tem primeru bi šlo za največji prevzem v zgodovini Slovenije.

Če so špekulacije o višini kupnine točne, se skoraj ujemajo z oceno vrednosti podjetja, ki so jo izdelali pri reviji Manager, kjer so lani vrednost Outfita7 ocenili na 1,1 milijarde evrov, še pišejo Finance.