SDS Maribor

Še en odstop v Mariboru

J.P./STA
26. 8. 2016, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Dosedanji predsednik mariborskega mestnega odbora SDS Gregor Pivec je odstopil s položaja predsednika, so danes sporočili iz SDS Maribor. Kot so dodali, je svojo odločitev pojasnil kot izključno poslovne in osebne narave, saj se želi posvetiti strokovnemu delu na novem delovnem mestu, medtem ko o osebnih razlogih ne želi razpravljati v javnosti.

STA
Gregor Pivec je bil na čelu mariborske splošne bolnišnice od leta 1995.

Pivec, ki je nedavno po dolgih letih zapustil položaj direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor in se vrnil med kirurge, sicer še naprej ostaja član stranke in bo opravljal tekoče posle predsednika izvršnega odbora do izvolitve novega vodstva stranke. Prav tako bo do izteka mandata še naprej opravljal funkciji mestnega svetnika in člana izvršnega odbora SDS na državni ravni.

Sicer pa je Pivec v lokalni politiki prisoten že dolga leta. Zaupanje prvega moža stranke Janeza Janše vanj sega tako daleč, da se je leta 2005, ko je bil premier, osebno odločil za lažji poseg na abdominalni kirurgiji v Mariboru. Leto pozneje je Pivca podprl kot neodvisnega kandidata za mariborskega župana, a ga je v drugem krogu premagal Franc Kangler.

Neuspešno je leta 2012 skušal vstopiti v državno politiko, ko je znova za las izgubil poslansko mesto. Čeprav bi zaradi imenovanja Vinka Gorenaka na mesto notranjega ministra takrat lahko postal nadomestni poslanec, se je tej pravici odrekel.