Dan državnosti

Cerar priznava napake

J.P./STA
25. 6. 2016, 07.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Premier Miro Cerar je v poslanici državljanom ob 25-letnici samostojne Slovenije med drugim zapisal, da ga spomini na razglasitev slovenske samostojnosti navdajajo z velikim ponosom. Hkrati pa je dodal, da se tudi danes uspešno spopadamo z izzivi in da se ponovno prebuja optimizem. "Dovolimo si biti drzni v novih spremembah," je pozval premier.

STA
Cerar ob dnevu državnosti: Dovolimo si biti drzni v novih spremembah.

Cerar je v poslanici, ki so jo objavili na spletni strani SMC, katere predsednik je, zapisal, da se spominja poguma, enotnosti, življenjske energije in vizije v vseh nas pred 25 leti ob razglasitvi samostojnosti.

"Vedeli smo, da smo skupaj močnejši. Da za nas ni previsoka nobena ovira. Da je vsak posameznik kamenček v mozaiku nastajanja nove demokratične države. Zato sem prepričan, da se lahko prav vsak poistoveti s tem, da nam je uspelo nekaj skorajda nemogočega. Delovali smo enotno in stremeli k skupnemu cilju - boljšemu življenju v lastni državi," se spominja premier.

Ob tem priznava, da so bile v četrt stoletja samostojne države storjene tudi nekatere napake. Pa vendar se z vsemi izzivi zdaj znova uspešno spopadamo, je prepričan. "Ker smo znova zazrti v prihodnost. Ponovno se prebuja optimizem. Priznajmo si uspehe, ki jih ni malo. Dovolimo si biti drzni v novih spremembah. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo," je poudaril v poslanci.

"Tako ostaja moje najpomembnejše vodilo skrb za boljše in pravičnejše življenje v tej naši lepi domovini. Potrebujemo vsakogar od vas, vaše znanje, vašo energijo, vaš optimizem in vašo pripravljenost, da Slovenijo skupaj popeljemo v prihodnost," je zapisal in med cilji naštel, da bomo uspešna država, v kateri bodo mladi ljudje imeli še naprej vse možnosti kakovostnega izobraževanja in dela, v kateri bo vsakdo lahko sebi in svoji družini z delom zagotovil dostojno življenje in v kateri bo za ljudi še naprej zagotovljeno ustrezno zdravstveno varstvo in varna starost.