Slovenija

Dragič zasluži na teden toliko kot Prevc v celotni rekordni sezoni

G.G.
20. 3. 2016, 13.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zaslužki v nekaterih športih so izgubili stik z realnostjo. Nekateri nogometaši v angleški elitni ligi, ki pol sezone prevedrijo na klopi, zaslužijo na mesec toliko kot Peter Prevc v letošnji neverjetni sezoni.

M24 / Nikola Miljković
Peter Prevc si je z letošnjimi sijanimi rezultati napolnil bančni račun.

Peter Prevc v sezoni 2015/16 ni podrl le vseh skakalnih rekordov zime, ampak je po pričakovanjih pobral tudi levji delež denarne pogače iz nagradnih skladov. Skupaj je z nagradami osvojil kar 248.800 švicarskih frankov (slabih 228.000 evrov). S 169.500 franki je na drugem mestu Nemec Severin Freund.

Curling zveza Slovenije

Za primerjavo dodajmo, da slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragič za igranje v Miamiju prejme na mesec okoli 1,25 milijona evrov. Torej v slabem tednu zasluži toliko kot Prevc v celotni sezoni. 

Ob tem ne gre pozabiti, da je konkurenca v športih kot so nogomet, košarka ali tenis bistveno večja kot v skokih, v katerih poleg Slovencev resno nastopajo le Avstrijci, Norvežani, Poljaki, delček Nemcev, Japonci z otoka Hokaido, občasno se v dobri formi najde še kakšen Švicar ali Čeh, ostali pa so bolj na nivoju rekreacije.  S tem se seveda ne zmanjša sijajen dosežek slovenskih orlov, je pa potrebno razumeti, da so tudi Švedi zelo ponosni na naslov svetovnega prvaka v curlingu.