Slovenija

Ljudmila Novak bi sprejela 5 tisoč migrantov

STA
5. 3. 2016, 19.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Predsednica NSi Ljudmila Novak je danes po posvetu stranke v Celju ocenila, da je predlog posvetovalnega referenduma o nastanitvi migrantov, ki ga predlaga SDS, nedodelan in ga je treba dograditi. Meni tudi, da politika mora biti sposobna ponuditi sprejemljive rešitve za aktualne družbene probleme, kar ljudje tudi upravičeno pričakujejo.

Po besedah Novakove si NSi želi humanitarno pristopiti do problema migracijske krize, želijo zaščititi otroke, vendar želijo tudi jasno postavitvi neko kvoto beguncev. Slovenija mora vedeti, kakšno število migrantov lahko uspešno oskrbi z ekonomskega, varnostnega in finančnega vidika, je dejala. Za Novakovo je največje število migrantov za sprejem v Sloveniji 5000.

Ocenila je, da aktualna vlada nima jasne migrantske politike, obenem pa ji očitala, da se preveč ukvarja s kadrovanjem v državnih podjetjih.

Novakova je ob tej priložnosti komentirala tudi nedavno pobudo SDS o povezovanju strank na desnici. Dejala, da so za sodelovanje pri tistih točkah, ki so skladne z njihovim programom.