Slovenija

"Živ je, našla ga bom"

Gabrijel Toplak
5. 3. 2016, 15.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Domnova mama Eva Simonič je s policisti, gasilci, vodniki reševalnih psov in prostovoljci nadaljevala iskanje svojega sina. Za Svet24 je med drugim dejala, da še vedno nimajo nič oprijemljivega, sicer pa ne verjame različnim teorijam zarote, ki se pojavljajo zadnje dni.

Gabrijerl Toplak
"Kovanje" načrta iskalne akcije z zemljevidom okolice Štuka s policisti in prostovoljci.

Tudi v petkovem dopoldnevu je bila v okolici mariborskega Štuka slika podobna kot zadnjih nekaj dni. Pred glavnim vhodom je bilo nekaj novinarskih ekip, prišla je tudi ekipa policistov.

PU Maribor
Domen Simonič

Vse z namenom, da pomagajo Evi Simonič, materi pogrešanega 20-letnega Domna iz Vojnika, ki je, kot smo že večkrat poročali, študiral v tujini, v torek, 23. februarja, pa je na povabilo prijateljice odšel na koncert v Štuk. Pred lokalom se je še pogovarjal z neznanci, prijateljica mu je izročila vstopnico in potrdil je, da bo prišel za njo. Okoli pol enih zjutraj ga je prišla iskat pred lokal, a ga ni našla. Kot je še sporočila policija, se ni odzival na klice na njegov mobilni telefon, po 1. uri pa je bila telefonska številka že nedosegljiva.

Gabrijel Toplak
Domna Simoniča so zadnjič videli v sredo, 24. februarja, okoli polnoči pred lokalom Štuk.

PO PREISKANIH POTEH

Domnova mama je včeraj po pogovoru s policisti v notranjosti Štuka dejala, da bo tokratno iskanje še intenzivnejše, izvajali pa ga bodo po že preiskanih poteh. Tudi ob Dravi, v okolici študentskih domov in Štuka. "Ne vemo, kje bi bili bolj potrebni. Še vedno nimamo ničesar. Niti kakšnega oprijemljivega podatka, kje bi lahko bil," je pojasnila Eva Simonič, ki od sinovega izginotja naprej več ne ve, kaj pomeni beseda spanje.

Gabrijerl Toplak
Domnova mama je neumorna in prepotrebne informacije o sinu išče na vsakem koraku.

MAMA NE VERJAME TEORIJAM ZAROTE

O teorijah zarote, da lahko Domna povežejo s primeroma pogrešanih Klemna Lenka in Petra Aplinca, ali pa, da bi lahko bil žrtev trgovine z organi, pravi, da temu ne verjame. "Načeloma razumem razmišljanje ljudi, resnica pa je ta, da fanta, ki so ju našli v Dravi, nista imela odvzetih organov. Nista bila niti pod vplivom prepovedanih substanc. Vem, da vse to pri Domnu odpade. Ne verjamem, da bi kam šel. Imel je kupljeno letalsko karto, za teden dni, ki bi jih preživel tukaj, si je prinesel cel kup knjig za nadaljevanje študija. Bila sva tudi precej povezana in ne verjamem, da bi me Domen pustil v takšni bolečini," je poudarila Domnova mama in pohvalila dobro sodelovanje s policijo. "Upanje ostaja. Domen je živ. In našla ga bom," je optimistično zaključila pogovor za Svet24.

Gabrijel Toplak
Gasilci so iskanje opravili s sonarjem, medtem ko se potapljači v vodo niso spustili.

PRED ŠTUKOM V VEČJI SKUPINI

Pred Štukom so posedala tri dekleta, ki so se prostovoljno odločila, da bodo priskočila na pomoč pri iskanju. Med njimi sta bili mama in hči, ki je z Domnom obiskovala celjsko šolo, prvič pa se je iskalni ekipi pridružila tudi Valentina Tadina iz okolice Rogaške Slatine. "Domna res nisem poznala, a se zavedam, da bi se slednje lahko zgodilo komurkoli v študentskem kampusu. Če bi bil pogrešan kdo od mojih, bi bila tudi sama hvaležna vsakemu, ki se bi odločil iskati," pravi Valentina in dodaja, da ne verjame različnim zgodbam, ki se pojavljajo v zvezi z njegovim izginotjem. Se pa v večernem času v bližini Štuka zdaj vseeno raje zadržuje v večji skupini, saj bi ji bilo sami precej nelagodno.

Gabrijel Toplak
Eva Simonič pred glavnim vhodom v Štuk, kjer je nalepljen poziv s sinovo fotografijo.

ZAHTEVNO ISKANJE, SLABA VIDLJIVOST

Svojo "zadolžitev" so izpolnjevali tudi vodniki reševalnih psov in člani mariborske poklicne gasilske enote, ki so se v mrzlo Dravo v bližini kopališča Pristan prvič spustili ob 8.42. Petkovo iskanje so opravili s sonarjem, medtem ko se potapljači v vodo niso spustili. Smo pa izvedeli, da je bilo iskanje tudi včeraj zelo zahtevno, saj jim delo precej otežuje slaba vidljivost. Ta je namreč v vodi, ki ima le kakšnih 5 stopinj Celzija, znašala precej manj kot en meter.