Slovenija

Kanglerjev podžupan je ponovno v igri

Gabrijel Toplak
8. 10. 2015, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nekdanjemu podžupanu so nadzorniki pod vodstvom Franca Slavinca pripisali dolgoletne izkušnje na področju gospodarstva in športa ter poznavanje problematike na Pohorju.

sta

Na Mestni občini Maribor, sodeč po objavah na spletni straneh in družbenem omrežju Facebook, ponovno vznemirjajo. Če je veliko ogorčenja pred dnevi povzročila za nekatere nedopustna poteza župana Andreja Fištravca, ko se na seji občinskega sveta ni pojavil nihče od predstavnikov občine, četudi so se z opozicijo dogovorili, da bodo nadaljevali pred kratkim prekinjeno, se zdaj nekateri vznemirjajo zaradi imenovanja koordinatorja smučarske sezone 2015/16.

sta

Upravljanje smučišč je občina z javnim razpisom zaupala podjetju Nivis.

ZAPOSLITEV ZA DOLOČEN ČAS

Nadzorni svet javnega podjetja Marprom, ki je zadolženo za upravljanje mestnega avtobusnega prometa in po stečaju ŠC Pohorje upravlja tamkajšnje žičniške naprave, je za določen čas potrdil Andreja Verliča. Slednjega so nadzorniki pod vodstvom Franca Slavinca izbrali med kar 29 kandidati, čeprav je kadrovska komisija, ki je že minulo sezono aktivno sodelovala pri izvedbi smučarske sezone, tako v Marpromu, opravila razgovore s štirimi kandidati.

DOLGOLETNE IZKUŠNJE

In kaj je vplivalo na odločitev komisije? V podjetju pravijo, da je Verlič najustreznejši kandidat zaradi njegovih dolgoletnih izkušenj na področju gospodarstva in športa, predvsem pa pozna problematiko na Pohorju. Verlič je bil, spomnimo, še nedavno na mestni občini poveljnik civilne zaščite, v času županovanja Franca Kanglerja, ko so v Mariboru gradili novo krožno-kabinsko žičnico, tudi podžupan, zadolžen za to področje. »S seboj prinaša znanje in izkušnje, ki jih drugi kandidati nimajo,« utemeljujejo izbiro v Marpromu.

MARPROMOVCI PREZAPOSLENI

Imenovanju koordinatorja naj bi v podjetju, ki je prodajo sezonskih smučarskih vozovnic začelo 28. avgusta, botrovale izkušnje iz lanske sezone, ko je usklajevanje med različnimi deležniki, tudi z gostinci, hotelirji in drugimi, zahtevalo veliko časa. »Zaposleni tega sami ne zmorejo več upravljati v okviru povečanega obsega dela, sicer pa imenovanje koordinatorja zahteva nov model, po katerem bo izpeljana letošnja sezona na Mariborskem in Areškem Pohorju. Žičniške naprave bo tudi v tej zimi upravljal Marprom, medtem ko za upravljanje smučišč ne bo več skrbel njihov podizvajalec, temveč občina, ki je te naloge z javnim razpisom zaupala podjetju Nivis,« razkrivajo načrte v Marpromu.

Občinsko javno podjetje Marprom: »Izbrani kandidat s seboj prinaša znanje in izkušnje, ki jih drugi kandidati nimajo.« 

ZANIMA JIH, KDO SO KANDIDATI

Da imenovanje nekdanjega mariborskega podžupana naj ne bi bila pametna poteza, svarijo tudi številni komentarji na spletnih straneh mariborskih lokalnih časnikov, kjer ga imajo nekateri za multipraktika za vse politične stranke, druge pa zanima, kateri so tisti neuspešni kandidati. Na družbenem omrežju Facebook ene tamkajšnjih politični strank so tudi zapisali: »Kdor je nasmejanega Verliča v nedeljo opazil na trgatvi stare trte v družbi mariborskega župana Andreja Fištravca in direktorja Nigrada, Marka Žule, je lahko sklepal, da je Kanglerjev podžupan ponovno 'v igri'.«