Slovenija

Z glasbili opremil 13 šol

sr
7. 9. 2015, 17.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Bobnar Marko Soršak - Soki je v okviru svojega dobrodelnega projekta 20 za 20 z glasbili opremil že 13 osnovnih šol. Otroci so prejeli glasbila, da bi lahko bili glasbeno ustvarjalni.

sta

Dobrodelni projekt nosi ime 20 za 20, ker ga je bobnar skupine Elvis Jackson začel po tem, ko je 20 let deloval na slovenski glasbeni sceni. K sodelovanju je povabil 20 slovenskih glasbenih izvajalcev, s katerimi je v tem času sodeloval ali je bil povezan z njimi. Skupaj so posneli štiriurni dokumentarni DVD, katerega glavno sporočilo je, da velja vztrajati pri ciljih, ki si jih posameznik postavi v življenju.

S prodajo dokumentarca, ki je izšel spomladi 2014, in z drugimi akcijami zbira sredstva za nakup glasbil za osnovne šole. Soršak pravi, da ga pri tem početju vodi predvsem želja omogočiti vsem otrokom glasbeno udejstvovanje, hkrati pa spodbuditi njihovo ustvarjalnost in zdravo socializacijo. Ker tudi sam poučuje, se dobro zaveda, kakšen vpliv ima lahko glasba na razvoj posameznika. »Najboljše je dati glasbilo v roke človeku, ki je v pedagoškem procesu še obvladljiv in se vzgaja. Zato se nisem odločil za srednješolce, ampak za osnovnošolce,« pravi dobrodelni Soki.