Slovenija

Drag davek uspeha

Polona Krušec
28. 7. 2015, 19.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Uspeh in nevoščljivost gresta z roko v roki. Prav to je bil eden večjih izzivov, s katerim se je moral spoprijeti mladi poslovnež Dejan Krapež iz Nove Gorice.

osebni arhiv

Tridesetletnik je že kot najstnik pridno delal. Ne, ker bi mu bilo treba, ampak ker je želel. Njegova pot je zanimiva in strma, saj je že kot dvajsetletnik poleg računovodskih storitev razvil spletni portal za vodenje in obračunavanje potnih nalogov, ki ga uporablja okoli 2000 slovenskih podjetij. Pred štirimi leti pa je zasnoval idejo o spletnem igralništvu, ki bi bilo dosegljivo vsakomur. Odprl je spletno stran in tako vsem, ki si želijo postati lastniki spletne igralnice, ponudil to priložnost. V samo 10 minutah in z vložkom 99 evrov se to lahko zgodi. Od tu dalje so vse samo številke, ki potrjujejo, da je bila njegova poslovna ideja prava; po svetu ima že 350 lastnikov in več kot 300.000 igralcev. V razvoj je vložil ogromno, tudi denarja, kar okoli 250.000 evrov.

osebni arhiv

Slabo z dobrim

Ta vložek se mu je že povrnil. Pravzaprav mu ni težko povedati, da služi dobro in živi lagodno, se pa nima niti za bogataša niti materialista. Prihodke tudi vlaga naprej. Šele pred kratkim, dolgo je namreč vozil več kot petnajst let star avto, je sebe nagradil in si kupil novega, znamke Porsche. In šele ko se številka na računu pokaže v navzven vidno imetje, ki izstopa, so ga začeli ljudje obravnavati drugače. »Vse je zanimalo, s čim sem si kupil tak avto. Mnogim ni bilo všeč, da sem uspešen. S takimi ljudmi sem v svojem življenju opravil. Ne odobravam nevoščljivih, nerazumnih in negativnih. Priznam, da je od takrat v mojem življenju odpadlo kar okoli 20 do 30 ljudi,« je iskreno povedal. Očitali so mu, da zavaja in služi na nepošten način. Takim pove, da naj ne sodijo, ker ne poznajo zgodbe, ozadja. »Na začetku te to prizadene, potem pa ugotoviš, da je posvečanje temu tratenje dragocenega časa. Zdaj imam ob sebi pozitivne ljudi, tiste, ki razumejo mojo pot in uspeh.«