Slovenija

Ravnateljica šmarskemu vrtcu naredila veliko moralno in materialno škodo

STA/J.P.
22. 6. 2015, 10.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Svet Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah je sprejel sklep, da bodo zoper ravnateljico Marto Drofenik vložili tožbo na pristojno sodišče, ker je s svojimi dejanji naredila veliko moralno in materialno škodo javnemu zavodu in zaposlenim v vrtcu. S 1. julijem pa bo vodenje vrtca za petletno mandatno obdobje prevzela nova ravnateljica Jelka Čujež.

Google maps

Svet zavoda je od septembra lani tako raziskoval in ugotavljal kršitve, ki jih je pri svojem delu naredila Drofenikova. Največji problem so bili povsem porušeni medsebojni odnosi med ravnateljico in zaposlenimi, so danes sporočili s šmarske občine.

Nadzorni odbor šmarske občine je zaradi suma plačila računa za storitev izobraževanja, ki ni bilo opravljeno, ravnateljico prijavil kriminalistični policiji, preiskava pa je še v teku.

Zoper Drofenikovo je svet zavoda podal tudi prijavo na inšpekcijske službe, ker ni želela sodelovati s svetom in mu ni posredovala zahtevanih podatkov, s katerimi bi sume kršitve in nepravilnosti ovrgli ali potrdili.

Inšpekcijski pregledi so pokazali, da Drofenikova ni poskrbela za volitve predstavnikov delavcev v svet zavoda skladno z določbami odloka o ustanovitvi, ni upoštevala in izvajala sklepov zavoda, članom sveta pa je grozila in jih žalila v javnosti.

Kljub prepovedi s strani sveta zavoda pa je Drofenikova naročala pravne storitve za odpravljanje napak, ki jih je sama zakrivila v višini okoli 5000 evrov, z javnimi sredstvi pa je ravnala nezakonito, nesmotrno in neodgovorno.

Prav tako je po oceni inšpekcijskih služb Drofenikova zanemarjala pedagoško delo, zaposlila je tudi delavko brez ustrezne izobrazbe, zdaj pa je delavka vložila tožbo proti vrtcu.

Nadzorni odbor šmarske občine je zaradi suma plačila računa za storitev izobraževanja, ki ni bilo opravljeno, ravnateljico prijavil kriminalistični policiji, preiskava pa je še v teku.