Slovenija

V boju za odličja 257 tekmovalcev

Tilen Pajek
25. 2. 2015, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Arena Bonifika do sobote gosti 15. Evropsko dvoransko prvenstvo v lokostrelstvu. Slovenci stavijo na kolajne.

Tilen Pajek
Lokostrelci imajo tudi svoj slogan, ki pravi: »Ni problem zadeti center, problem ga je zadeti vsakič!«, zato navijajmo, da jim to uspe čim večkrat. Z razdalje 18 metrov, v tarčo velikosti kovanca za 10 centov, pa žal to vedno ni lahko. 

Čeprav je lokostrelstvo medijsko manj poznana športna disciplina, se lahko Slovenci pohvalimo z uspešno ekipo oziroma posamezniki, ki že dosegajo zavidljive rezultate. Slednje bodo skušali dokazati tudi na Evropskem dvoranskem prvenstvu v lokostrelstvu, ki ga te dni gosti mesto Koper.

Organizatorji obljubljajo pravi športni spektakel na katerega želijo privabiti čim večje število gledalcev, saj verjamejo, da je domači teren prednostni faktor za naše športnike. »Upravičeno pričakujemo, da bodo naši predstavniki tudi na tem tekmovanju dosegli odmevne rezultate. Sam dogodek je odlična priložnost za promocijo lokostrelstva v Sloveniji in v ta namen ga tudi želimo izkoristiti,« pove Leon Uratnik predsednik Lokostrelske zveze Slovenije.

Tilen Pajek

Dobra fizična pripravljenost in stanje duha, so osnovni pogoji, ki jih mora izpolnjevati vsak uspešen tekmovalec. To potrdi tudi domačinka Ana Umer iz lokostrelskega kluba Ankaran in dodaja: »Skrita želja je zagotovo nastop v finalu, vendar tudi če bom dobro streljala in dosegla rezultat kateri me bo zadovoljil, bom nad prvenstvom naredila kljukico.« 

Na dvoranskem prvenstvu bo svoje države zastopalo več kot 257 tekmovalcev iz 35 držav. Koper pa bo obiskal tudi predsednik evropske lokostrelske zveze Mario Scharzella.