Slovenija

Erika, ki se preživlja s 180 evri, je zajokala ob prejemu pomoči

G.G.
2. 2. 2015, 11.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po objavi članka o tegobah Erike Spevan iz Maribora se je oglasilo veliko dobronamernih ljudi, ki bi pomagali obubožani 57-letnici. Včeraj sta jo med drugim na njenem domu na Cankarjevi ulici v Mariboru obiskali Patricija in Lidija, ki sta ji predali nekaj za življenje nujno potrebnih dobrin.

Facebook

Facebook

Na mestu objavljamo opis obiska, ki ga je Patricija Gregorič objavila na Facebooku.

»Nedelja 1.2.2015. Cankarjeva ulica 8, Maribor.Jaz in Lidija. Stara mestna hiša, v kateri živi prijetna, a obubožana gospa Erika. Zvrhan avto dobrot. Pozvoniva. Majhna, prijetna gospa mi pade v objem. Počasi se vse tri natovorjene prebijamo v zadnje nadstropje stare stavbe. V malem "bivališču" je čutiti prijetno klimo kljub revščini, ki jo gospa Erika živi vsak dan. Spomnila sem se oči mojih otrok ob lepih darilih...danes je imela take "učke" gospa Erika.

Težko opišem občutke, ko sem ji predala še bone v vrednosti 200€ in 65€. Takrat je zajokala in zajokale smo vse tri. Gospa Erika nama je zaupala svojo žalostno zgodbo, ko smo malce posedele v mali sobici, ki meri morda 12 m2 in v kateri spi, gleda televizijo in večerja. Vendar je borka in tako dobrega srca, da kadar zase česa ne potrebuje, to odnese ljudem, ki so še bolj lačni od nje. Ko sva odhajali, me je močno stisnila in petkrat "polubčkala" v slovo! Prijetna gospa in kljub vsemu polna življenja in optimizma. Z Lidijo sva kar nekaj časa v avtu preživeli v tišini. Težko je verjeti kako so življenjske zgodbe včasih res težke!

Facebook

Predala sem vse, kar ste mi darovali in želje, ki ste ji jih zaželeli. Hvala vsem, polepšali smo ji dan, morda mesec... Hvala Ivo, Milena, Bojan, Dimitrij, Lidija, Jona,Kristina in Mojca in Špela, Erika vam je neizmerno hvaležna."

Facebook

Pisali smo, da Erika Spevan pri 180 evrih pokojnine nima niti za hrano, kaj šele, da bi si kaj privoščila. Kot pravi sama nima nobenih dobrin, tudi morja že ni videla dolgo časa. Vse kar ji ostaja je stanovanje v Mariboru. Njeno edino razkošje je kava, ki si jo privošči zjutraj. Kot vedno do sedaj, sprva poskrbi za položnice, s tistimi nekaj 10 evri, ki ji ostanejo, pa si ne more kupiti ravno veliko. Zmanjka tudi za hrano. Prav zaradi tega, nujno potrebuje pomoč dobrotnikov.