Slovenija

Iz rokava je spet potegnil že znanega aduta

Gabrijel Toplak
28. 12. 2014, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Čeprav se po odhodu Damjana Laha z mesta direktorja mestne uprave spet vse bolj omenja Marka Žulo, je slednji povedal, da ga tovrstna poteza župana preseneča.

STA

Mariborski župan veča število delovnih mest v svojem kabinetu, ki so vezana na osebno zaupanje župana.

Če že vrabci čivkajo, da finančno stanje Mestne občine Maribor ni rožnato, pa župan Andrej Fištravec veča število delovnih mest v svojem kabinetu. Našel naj bi prostor še za tri zaposlene, a to po njegovih trditvah ne pomeni večjih finančnih stroškov, saj bodo zmanjšali število podjemnih pogodb.

»Znotraj kabineta ostajamo znotraj istih finančnih parametrov. Torej ne večamo denarja, ampak spreminjamo strukturo zaposlenih,« je pojasnil župan. V tem tednu je med zaposlenimi na mariborski občini završala novica, da naj bi župan Fištravec prosil Marka Žulo, ali se lahko vrne iz Nigrada na občino, potem ko je moral z občine oditi zaradi bliskovitega prihoda Damjana Laha. Slednji je Mariborčanom napovedal številne podražitve, ki bi zapolnile luknjo v občinski blagajni, a si je po manj kot dveh mesecih premislil in kot vršilec dolžnosti direktorja zapustil občino, ki tone v dolgovih.

Arhiv Svet24

Po naših informacijah naj bi torej župan Fištravec iz rokava potegnil že znanega »aduta« in na direktorski stolček ponovno povabil Marka Žulo, ki ga je pred kratkim brez razpisa zaposlil v občinskem komunalnem podjetju Nigrad. Informacijo smo želeli preveriti na občini, kjer pa so za Svet24 dejali, da je ne morejo komentirati, saj mora župan prej natančno pregledati vse vloge, na podlagi katerih bo prišlo do končne odločitve.

Arhiv Svet24

Stopili pa smo v stik z Žulo, ki nam je povedal: »Takšne informacije nimam, niti nisem dobil nobene takšne ponudbe. Kot sem že dejal, se na razpis za direktorja občinske uprave nisem prijavil. Gospod Fištravec mi je namreč takrat dejal, da me vidi v Nigradu, ki ga je treba spraviti iz negativnega stanja, česar sem se lotil z vso zavzetostjo. In zdaj se mi ne zdi prav, da bi skakal sem ter tja. Še vedno sem prepričan, da je bil čas, ko sem bil direktor občinske uprave, vrhunec moje dozdajšnje kariere, ampak gre predvsem za to, da sem tako gospodu Fištravcu kot Nigradovim delavcem dal nekakšno zavezo, da v podjetju mislim resno. Prišli smo nekako do pozitivnega rezultata, ki sicer še ni povsem zanesljiv, zato se mi zdi precej neresno, da bi podjetje zapustil tako rekoč sredi dela,« je poudaril Žula.