Slovenija

Za novomeškega župana tudi kandidat Slovenije za vedno Matic Vidic

STA/M.J.
26. 9. 2014, 12.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Za mesto župana Mestne občine Novo mesto se poteguje tudi kandidat Slovenije za vedno Matic Vidic. Kot županski kandidat in nosilec svetniške liste omenjene stranke kot prednostne projekte navaja zelene taksije namesto sedanjih dragih avtobusov, športno dvorano z bazenom in Glavni trg z mladinskim centrom v Narodnem domu.

Vidic, 27-letni podjetnik, je na današnji predstavitvi povedal, da se za župansko mesto poteguje, ker ocenjuje, da lahko Novemu mestu ponudi svežino in drugačno razmišljanje od sedanjega. Obljublja pregledno delovanje brez političnega kadrovanja in strokovnjake na strokovnih mestih.

Le takšna politika bi bila zagotovitev za razvoj mesta in občine. Hkrati je prepričan, da lahko občina z novo politiko in novimi obrazi stopi naprej in se ob okrepitvi gospodarstva ter podjetništva okrepi tudi sama.

Predlaga še, da bi na območju obrtno-podjetniške cone v Podbrezniku ustanovili raziskovalno središče za vzhodno Evrope in tako izkoristili, kot meni, nadvse primerno mesto Novega mesta za kaj takega.

Ker sodeluje na področju podjetniškega startupa, ocenjuje, da ima Novo mesto glede na svojo lego nad Balkanom in na robu srednje Evrope izredno ugodno in povezovalno lego, ki jo mora unovčiti.

Sicer bi ob morebitni izvolitvi za župana mestno jedro obudil z enosmernim prometom od Rozmanove ulice proti Kandijskem mostu, oživitvijo Narodnega doma, s spodbujanjem preseljevanja mladih družin, z zelenimi taksiji, ki bi krožili po mestnem okrožju in potnikom za prevoz zaračunali le po evro in s preselitvijo občinske uprave v mestno središče, je med drugim navedel Vidic.

Za mesto novomeškega župana se ob Vidicu potegujejo še kandidat SDS Bojan Kekec, kandidat Liberalno gospodarske stranke Jože Kobe, kandidat ZaAB Rafko Križman, kandidat Solidarnosti Uroš Lubej, kandidat s podpisi volivcev Gregor Macedoni, kandidatka SMC Mojca Špec Potočar in skupna kandidatka SD, Zveze za Dolenjsko ter SLS Milena Kramar Zupan.