Sneg

Težave na cesti: del primorske avtoceste zaprt v obe smeri

T.L.
13. 11. 2017, 07.39
Posodobljeno: 13. 11. 2017, 08.56
Deli članek:

Vozniki, na pot se ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme. Zaradi zdrsa tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče

PIC
Težave na primorski avtocesti.

Ponekod po Sloveniji sneži. Vozniki naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme, opozarja prometnoinformacijski center. Vozniki lahko pričakujejo nevšečnosti v prometu, zelo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

Primorska avtocesta zaprta v obe smeri

Težave na cesti so se že začele: zaradi zdrsa tovornih vozil je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri, poroča prometnoinformacijski center. Za osebna vozila priporočajo regionalno cesto Postojna -Razdrto -Senožeče. 

Na Koroškem, kjer je minulo noč sprva močno deževalo, potem pa je začelo snežiti, je pobelilo tudi doline, a snega za zdaj v dolinah ni veliko. Je pa že povzročil nekaj težav, poroča STA. Po podatkih, ki so jih regijskemu centru za obveščanje javili občani, so podrta drevesa zjutraj ovirala promet na cesti Podvelka-Ribnica, prav tako se je več dreves podrlo čez cesto v Šmiklavžu v občini Slovenj Gradec, zaradi podrtih dreves je promet oviran na lokalni cesti Prevalje-Šentanel. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je za vožnjo čez prelaz Radelj obvezna zimska oprema.

Ponekod na Gorenjskem se na nekaterih cestah sneg že oprijema vozišča. Največ ga je na cestah na območju Kranjske Gore, kjer se sneg oprijema vozišča od Mojstrane naprej proti Ratečam, sneg je na cesti tudi na območju Jezerskega in proti Ljubelju, na škofjeloškem območju pa v smeri Železniki – Podbrdo. Bolj zahtevne vozne razmere so tudi na ostalih cestah, kjer je cesta mokra in spolzka, sporočajo iz PU Kranj. Tudi iz gorenjskega konca opozarjajo, da kjer se sneg oprijema vozišča je obvezna zimska oprema, povsod pa je potrebna previdnost in predvsem vožnja z zmanjšano in prilagojeno hitrostjo vožnje, povečano varnostno razdaljo, ustreznimi pnevmatikami in tehnično brezhibnim vozilom. Vozniki naj se tudi izogibajo prehitevanjem in naj računajo na daljši čas potovanja. Prometnih nesreč zaradi snega gorenjski policisti danes še niso obravnavali.

Zimske, snežne razmere:
- Na prelazu Jezersko so obvezne verige kakor tudi na cesti na Pokljuko; na prelazih Radlje, Ljubelj, Korensko Sedlo ter Predel obvezna zimska oprema.
- Cesta Mojstrana - Vrata je zaprta, cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.
- Na cesti Razdrto - Manče prepoved za vsa tovorna vozila.
- Na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike.
- Na mejnem prehodu Babno Polje prepoved za priklopnike in polpriklopnike na hrvaški strani.