Promet

Na primorski več nesreč in dolgi zastoji

STA/B.K.
3. 9. 2017, 12.21
Posodobljeno: 3. 9. 2017, 12.25
Deli članek:

Na primorski avtocesti so zaradi prometnih nesreč nastali zastoji, in sicer je pred počivališčem Lom v smeri Ljubljane zaprt vozni pas, med Brezovico in cestninsko postajo Log v smeri Kopra pa je zaradi vozil na odstavnem pasu oviran promet.

promet.si
Lom

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je zastoj pred počivališčem Lom v smeri proti Ljubljani trenutno dolg poldrugi kilometer.

Zastoj, ki je nastal zaradi nesreče med Brezovico in cestninsko postajo Log v smeri Kopra, pa sega na ljubljansko zahodno obvoznico.

promet.si
Lom

Gneča z zastoji je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona vozil trenutno dolga poldrugi kilometer, in na cesti Šmarje-Dragonja.

Zaradi povečanega prometa in poostrenega nadzora na avstrijski strani občasno zapirajo predor Ljubelj.

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško so podaljšane čakalne dobe. Na Sečovljah vozniki osebnih vozil za vstop v državo čakajo eno ur, za izstop 20 minut, na Dragonji za vstop eno uro in izstop 30 minut, na Obrežju osebna vozila za vstop čakajo 40 minut, avtobusi pa eno uro, na Gruškovju osebna vozila za vstop 40 minut in za izstop 20 minut ter na Starodu za vstop 30 minut.