Mobilna verzija
15:04 22. avgust 2017

Pozor, med Uncem in Postojno po polovici avtoceste

T.L.
0 Posodobljeno: 12:39 / 09.8.2017

V noči na četrtek bo delno spremenjena prometna ureditev.

unec

Fotografija je simbolična. Foto: promet.si

V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek delno spremenjena prometna ureditev.

Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove, opozarja Dars.

Doslej je bil namreč promet urejen po dveh zoženih pasovih po obeh polovicah avtoceste, z izjemo območja viadukta Ravbarkomanda, kjer je bil že sredi julija preusmerjen na sosednjo polovico viadukta in urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Prometna ureditev na območju viadukta se ne spreminja.

Dvosmerni prometni tok na odseku med Uncem in Postojno, urejen na smernem vozišču avtoceste proti Kopru, bo na razdalji približno štirih kilometrov medsebojno razmejen z začasnimi betonskimi varnostnimi ograjami. Njihova postavitev – približno 670 betonskih elementov, skupno težkih približno 1200 ton – zahteva predvidoma najmanj 12-urno delo, ki ga bodo delavci opravili v noči na četrtek, 10. avgusta, predvidoma med 18. uro zvečer in najpozneje 7. uro zjutraj. Zlasti v prvih večernih urah je lahko pričakovati zastoje.

Promet iz smeri Ljubljane proti Postojni bo v tem času večinoma urejen zgolj po enem pasu. Pretočnost vozil na priključku Unec, tako v smeri Kopra kot Ljubljane, ne bo bistveno spremenjena.

Prometno-informacijski center pa voznike opozarja, da bo glavna cesta Novo mesto - Metlika zaprta na prelazu Vahta do četrtka, 10. avgusta (do 24. ure). Obvoz je na relaciji Novo mesto - Soteska - Črmošnjice - Črnomelj - Metlika.

Značke: dars , dela , promet , zastoj

Vaš prispevek