Poledica

Kaos na cesti: v kratkem času štiri nesreče, eden v Darsovo vozilo

M.K., T.L.
12. 1. 2017, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Primorska hitra cesta med cestninsko postajo Nanos in Vipavo, ki je bila zaradi poledice in več prometnih nesreč več ur zaprta v obe smeri, je zdaj ponovno odprta.

Promet.si
Ker so zaradi nizkih temperatur lahko ponekod ceste poledenele, predvsem na Primorskem, voznike opozarjajo na previdno vožnjo!

Na vipavski hitri cesti med Vipavo in Razdrtim so se zaradi poledenelega vozišča zgodile štiri prometne nesreče, so povedali na Policijski upravi Nova Gorica. Vse štiri prometne nesreče so sicer povzročile le gmotno škodo. Cesta je bila nekaj časa zaprta (zaradi poledice), obvoz za vozila (do 7,5 ton) pa je bil urejen po regionalni (stari) cesti Vipava–Razdrto. 

Štiri nesreče

Policija je bila ob 8.43 uri obveščena o prometni nesreči na hitri cesti v Rebrnicah, in sicer je 36-letna voznica osebnega avtomobila zaradi poledenelega vozišča z vozilom trčila v varnostno ograjo. Že po nekaj minutah se je na tej relaciji zvrstilo še več drugih prometnih nesreč - v kratkem času skupaj štiri.

Gre za prometne nesreče I. kategorije z materialno škodo, udeležena pa so bila osebna vozila (poleg 36-letne voznice tudi trije vozniki, stari 29, 49 in 57 let). V treh obravnavanih primerih bodo prometni policisti prometno nesrečo zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Še vedno pa zbirajo obvestila glede okoliščin v zvezi s prometno nesrečo, v kateri je 57 – letni voznik osebnega avtomobila z vozilom trčil v ustavljeno vozilo Darsa, ki je imelo nameščeno ustrezno signalizacijo za zaporo ceste. 

Ob 13.13 uri je bila hitra cesta H-4 ponovno odprta v obe smeri za ves promet.

Pazite, kako vozite

Ker so zaradi nizkih temperatur lahko ponekod ceste poledenele, predvsem na Primorskem, voznike opozarjajo na previdno vožnjo!

Voznike opozarjamo, so zaradi nizkih temperatur oz. trenutnih vremenskih razmer lahko ponekod ceste poledenele, zato vozite previdno! Dodatna previdnost in večja pozornost sta v teh zimskih razmerah nujni, prav tako za varno vožnjo mora biti tudi vozilo tehnično brezhibno in predpisano opremljeno, ob tem opozarja policija. Ni odveč opozorilo, da zimske razmere zahtevajo drugačen način vožnje. Treba je voziti počasneje in skrajno previdno, hitrost prilagoditi razmeram v prometu ter stanju vozišča, povečati je treba varnostno razdaljo med našim vozilom in vozilom, ki vozi pred nami, ne spreminjajmo smeri vožnje sunkovito, saj vsako tako ravnanje lahko povzroči zanašanje vozila. Podobno velja tudi za sunkovito speljevanje. Vozimo čim bolj enakomerno, brez premočnega pospeševanja ali zmanjševanja hitrosti, med vožnjo bodimo zbrani, predvsem pa strpni do drugih udeležencev v prometu.