Que

Poslovil se je natakar Manuel, ki ga je pretepal Basil Fawlty

G.G.
2. 12. 2016, 16.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V 87. letu starosti je pred dnevi umrl igralec Andrew Sachs, ki je zaslovel kot natakar Manuel v humoristični seriji Fawlty Towers. Ob njegovem pogrebu je za BBC spregovoril njegov »šef« v seriji John Cleese.

BBC
Basil se je trudil in razlagal, Manuel se je trudil in poslušal, gledalci pa so se krohotali.

»Če bi ga srečali, si nikoli ne bi mislili, da je komedijant,« je za BBC povedal soustvarjalec legendarne serije Fawlty Towers John Cleese. »Mislili bi, da je bančni uradnik. Ko pa si je nadel brke, se je spremenil v povsem drugačnega človeka,« je še dodal 77-letni Cleese, ki je v seriji odigral glavno vlogo nevrotično-nerodnega lastnika hotela Basila Fawltya.

In kako je Sachs doživljal vlogo Manuela, natakarja iz Barcelone, ki je spravljal gledalce v smeh s svojo pojavo in besedo Que? (kaj?) ali stavkom »I know nothing« (Ne vem ničesar)? Pred dvema letoma je v intervjuju povedal, da je bil le delček v seriji, delček, ki je gledalce spravljal v smeh. So ga boleli udarci šefa Basila? »Nikoli se nisem jezil, ko me je udaril,« je šaljivo odgovoril Sachs, ki so ga soigralci zelo cenili.

Njegov kolega, igralec Tony Robinson (Baldrick v Črnem gadu), je spomnil, da je bil Andrew tudi izurjen fotograf in dramatik, nekaj časa pa je delal tudi na radiu.