Sara Isakovič

Nepozabna plavalka že niza nove uspehe

Andreja Comino
12. 1. 2018, 20.40
Deli članek:

Ena najboljših plavalk vseh časov, lepa temnolaska Sara Isaković, je v svoji karieri dosegla, kar se je doseči dalo, javnost pa jo pozna kot vselej nasmejano plavalko in trikratno olimpijko, ki si je v Pekingu priborila srebrno kolajno.

Osebni arhiv
Sara Isaković je na brata Gala že od malega zelo navezana.

Letos mineva desetletje od Sarinega sanjskega dosežka, ki je za vedno zaznamoval slovenski šport, pa tudi postavno Blejko.
Sara, ki je zelo navezana na svojega brata Gala, pa se je podala v čisto drugačne vode. Postala je strokovnjakinja za psihologijo in jo kot govorko vabijo na številne dogodke doma in po svetu. Ljubezen do psihologije se je rodila že med njenim študijem v Ameriki, med drugim je delovala kot asistentka v laboratoriju v San Diegu, kjer je raziskovala možgane marincev in olimpijcev. Ponaša pa se tudi z laskavim nazivom magistra.

NAVEZANA NA DRUŽINO

Te dni pa mineva leto dni, odkar je pomemben dosežek dosegel tudi njen brat Gal. »To je bil dan, ki ga je Gal čakal od svojega tretjega leta, ko je dejal, da bo nekega dne pilot – kapitan. Bratec, tako ponosna sem nate. Ti si moj heroj in navdih. Čestitke za izjemen dosežek, od tebe nisem pričakovala nič manj! Uživaj v odgovornosti, ki jo prinaša mesto šefa! To je tvoja olimpijska medalja, v bistvu še več od nje!« je bila za brata vesela Sara, ki se je po študiju v Ameriki vrnila v Dubaj, kjer živi družina Isaković in od koder se je Sara lani preselila na Norveško, kjer je začela graditi novo uspešno kariero.