OBLIKOVALSKI PRESEŽKI 2017

Priznanje društva oblikovalcev Slovenije

nn
9. 11. 2017, 10.26
Posodobljeno: 9. 11. 2017, 10.30
Deli članek:

Društvo oblikovalcev Slovenije tokrat že desetič podeljuje priznanja »Oblikovalski presežki«, priznanja za dela, ki so jih prispevali slovenski oblikovalci v letošnjem letu. To priznanje se je v zadnjih letih razvilo kar v najvišje priznanje oblikovalske stroke v Sloveniji.

Podelitev in razstava bo v Cankarjevem domu 9. novembra ob 17.00.

Od Društva oblikovalcev Slovenije imenovana strokovna žirija med prispelimi deli izbere delo avtorja ali skupine avtorjev, ki predstavlja ustvarjalni oblikovalski presežek in tako prispevek k razvoju in dvigu vizualne kulture okolja na različnih področjih oblikovanja, za katerega in v katerem izdelek deluje. To je eden izmed korakov, da bo oblikovalska stroka dobila mesto, ki ga mora imeti, če naj sooblikuje gospodarstvo, ki je zmožno konkurence na globalnem trgu.

Področja vrednotenja segajo od grafičnega, industrijskega in unikatnega oblikovanja, oblikovanja vizualnih komunikacij in oblikovanja notranje in zunanje opreme, prostorskega oblikovanje, scenskih postavitev in multimedijskih celostnih rešitev.

V letošnjem letu je žirija »Oblikovalskega presežka« Društva oblikovalcev Slovenije v sestavi: Jožica Curk, Danijela Grgić, Huberto Široka, Jurij Dobrila in Peter Jamšek izbrala in podeljuje:

2 priznanj »Oblikovalski presežek«,
5 priznanj »Oblikovalski dosežek«,
1 priznanje za življenjsko delo in
2 posebni priznanji.

Priznanja pomenijo odlične reference in možnosti za nadaljnje delo, vsi dobitniki priznanj pa prejmejo enoletno članarino Društva oblikovalcev Slovenije za naslednje leto.