Gospodarstvo

Tole je super šola za vašega otroka!

Oglasno sporočilo
28. 8. 2017, 09.21
Posodobljeno: 1. 9. 2017, 09.02
Deli članek:

Nekateri že od vrtca vedo, kateri poklic bodo opravljali. Mnogo se jih odloči kasneje.

Marsikdo pa se ne more odločiti. Ali se odloči in kmalu spozna, da se je zmotil. Ne gre. In iščejo drugo možnost.

Komu 

Če je vaš najstnik med njimi, pomislite tudi na Roško, Srednjo ekonomsko šolo Ljubljana. V 1. letniku na programu ekonomski tehnik imajo še nekaj prostih mest. Je vaš najstnik spomladi sprejel odločitev o šoli in poklicu zaradi nepravih razlogov? Ker je šla tja prijateljica, prijatelj, ker se govori, da vsi naredijo, ker je blizu doma …

Ali pa je morda v prvem letniku srednje poklicne ali strokovne šole spoznal, da ta poklic ni zanj?
Je vaš najstnik izbral gimnazijo, ker je v osnovni vse fino šlo? Zdaj pa ugotavlja, da ta gimnazijska fizika, pa matematika ali kak drug predmet nikakor ni zanj?

Kam naprej 

Na Roško. Pridobil bo osnove ekonomije, da lahko dela v pisarni kot poslovna sekretarka oziroma posloven sekretar, lahko kot referent v banki, zavarovalnici, v podjetju, računovodstvu ali še več, si ustvari kar svoje podjetje … Lahko gre študirat na različne programe, tudi na univerzitetne, le en izbirni predmet splošne mature naredi poleg poklicne.

Kako je v šoli

Pouk poteka tudi po modernih metodah, kar pomeni, da bo poleg učenja lahko vse preizkusil tudi v praksi. Danes brez tega res ne gre.

Veliko dela se opravlja na računalnikih, naučil se bo, kako narediti svojo spletno stran (saj veste, blogi so zanimivi) in še kaj. Če rad potuje, bo lahko s šolo obiskal veliko novih krajev, tudi delovno prakso bo lahko opravil v tujini, če ga to zanima. Na voljo bo imel tudi zanimive krožke, tekmovanja in sodelovanje v projektih.

Dobrodošli na Roški, Srednji ekonomski šoli Ljubljana!