Subvencije

Zavod RS za zaposlovanje vabi, 5.000 evrov je lahko vaših

R.T.
18. 8. 2016, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je danes objavil javno povabilo delodajalcem, ki jih s subvencijami mami za zaposlitev brezposelnih.

Profimedia
Pred oddajo ponudbe morajo pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje objaviti prosto delovno mesto.

Kot so zapisali, je namen javnega povabila »spodbujanje zaposlovanja brezposelnih v starostni skupini od 30. do 50. leta« ter »preprečevanje njihovega prehoda v dolgotrajno brezposelnost«.

Arhiv Svet24
Delodajalci lahko ponudbe oddajo od 24. 8. 2016 do 10. ure.

Za najmanj eno leto

Če delodajalci zaposlijo brezposelne iz ciljne skupine (po dopolnjenem 30. letu in pred 50. letom, ki so v evidenci brezposelnih prijavljeni več kot 6 in manj kot 12 mesecev) za polni delovni čas, lahko pridobijo subvencijo 5.000 evrov. V primeru, da kandidate z njihovim soglasjem zaposlijo za krajši delovni čas, jim pripada sorazmerna višina subvencije. Enako velja, če zaposlijo invalide za delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti, a ne za manj kot 20 ur na teden. »Delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto,« so še zapisali.

Subvencije bodo izplačane v enkratnem znesku po zaposlitvi brezposelnih. Delodajalci bodo morali predložiti zahtevek za izplačilo in ustrezna dokazila.

Pogoji za prijavo

Povabilo velja do porabe razpoložljivih sredstev – 2,5 milijona evrov –, najpozneje do 10. 10. 2016 do 14.45, ko se izteče končni rok.

Prijavijo se lahko delodajalci, » ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje, opredeljene v javnem povabilu«.

Delodajalci lahko ponudbe oddajo od 24. 8. 2016 do 10. ure osebno, po pošti v glavno pisarno območne službe, ki je pristojna glede na njihov sedež, ali elektronsko.

Pred oddajo ponudbe morajo pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje objaviti prosto delovno mesto. Lahko tudi elektronsko na Portalu za delodajalce.