Lumparija pri Šentjerneju

S 3 promili v krvi sredi ceste ležal v vozilu, ko so ga "prestrašili" policisti

S.R.
16. 3. 2018, 15.10
Posodobljeno: 16. 3. 2018, 15.13
Deli članek:

Šentjernejski policisti so se morali včeraj zvečer ukvarjati z voznikom brez veljavnega vozniškega dovoljenja in tremi promili alkohola v krvi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so včeraj ob približno 20. uri prejeli klic zaskrbljenega občana, ki jih je opozoril na nevarno početje voznika osebnega avtomobila, sporočajo iz PU Novo mesto. Ta naj bi v Ledeči vasi pri Šentjerneju vozilo ustavil na sredini ceste ustavil in se mirno zleknil.

Šentjernejski policisti so se nemudoma odzvali in voznika izsledili. Ko so se avtomobilu znamkeToyota RAV4 približali, je speljal in nadaljeval vožnjo, zato so zapeljali za njim in ga ustavili z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Moški je ostal neomajen in v policijskem postopku ni želel sodelovati. Kraj je želel zapustiti, za ukaze policistov pa mu je bilo kaj malo mar, zato so ga morali obvladati z uporabo prisilnih sredstev.

Ugotovili so, da gre za 53-letnega večkratnega hujšega kršitelja cestno prometnih predpisov brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Drznež je vozil celo neregistriran in nezavarovan avtomobil, še več, nanj ni namestil niti registrskih tablic, četudi neveljavnih. Pozneje se je zgrozil tudi sam alkotest, ki je pokazal, da je imel moški v litru izdihanega zraka kar 1,43 miligrama alkohola (2,97 g/kg). Policisti so mu avtomobil zasegli, o številnih kršitvah pa bodo seznanili sodišče.