Večina je priznala

Najvišjo kazen je prejel Žirovnik

Janja Ambrožič/Dolenjski list
16. 3. 2018, 20.30
Deli članek:

»Poslovni partnerji« naj bi sodelovali pri prodaji droge na območju Posavja, Zasavja in Ljubljane. Žirovnik je dobil kazen pet let in sedem mesecev zapora ter stransko kazen 500 evrov.

J.A./Dolenjski list

Na krškem okrožnem sodišču se je že pred časom znašlo 13 »poslovnih partnerjev«, ki naj bi sodelovali pri prodaji droge na območju Posavja, Zasavja in Ljubljane. Do zdaj je večina od njih krivdo priznala oziroma s tožilstvom sklenila sporazume o priznanju krivde. To velja tudi za glavnega organizatorja, Radečana Roberta Žirovnika, ki je dobil kazen pet let in sedem mesecev zapora ter stransko kazen 500 evrov.

J.A./Dolenjski list

Nabavna cena

Konoplja in tablete Nabavna cena konoplje je znašala okoli tri evre za gram, prodajna pa med pet in sedem evrov. Zavojček tablet helex so prodajali za ceno od 15 do 20 evrov.

Utegnili izmakniti

Lansko jesen je bilo že videti, da bi se največje ribe v poslu utegnile izmuzniti roki pravice, saj so njihovi odvetniki predlagali izločitev ključnih dokazov, toda scenarij se ni razpletel po njihovih pričakovanjih. Po tistem je sporazum sklenil že omenjeni Žirovnik, pa tudi Mario Urh s Senovega, ki mu je bila izrečena kazen dve leti in pet mesecev zapora. Do zdaj izrečene kazni se glasijo: Miha Kraševec tri leta in sedem mesecev zapora, Dejan Bajramović eno leto in osem mesecev zapora ter stranska denarna kazen 6000 evrov, Vasja Steblovnik leto in pol zapora ter plačilo 2000 evrov, Njegoš Banović eno leto in pet mesecev zapora ter stranska denarna kazen 3000 evrov, Ferid Ravkić eno leto in en mesec zapora, prav toliko Aleš Cenkar, ki mora plačati 2000 evrov denarne kazni, Janoš Grah pogojna obsodba – eno leto zapora s preizkusno dobo štirih let, Zvezdana Kovačič pogojna obsodba – pet mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let in šest mesecev zapora.

Največje ribe

Lansko jesen je bilo že videti, da bi se največje ribe v poslu utegnile izmuzniti roki pravice, toda scenarij se ni razpletel po njihovih pričakovanjih.

Začasno izločen

»V predmetni zadevi je začasno izločen kazenski postopek zoper obtoženo Bojano Košir zaradi vprašanja sposobnosti sodelovati na glavni obravnavi, zoper obtoženo Polono Kukovičič in obtoženega Blaža Kolmana pa se je glavna obravnava že začela,« pravijo na krškem okrožnem sodišču in dodajajo, da se bo obravnava nadaljevala prihodnji teden.