Zelena bratovščina

FOTO: Lovec iz zasede klical kojote, ko ga je za taisto zver zamenjal sosed

S.R.
24. 2. 2018, 11.20
Deli članek:

Nesrečnega lovca, ki je prežal na kojote, je ustrelil njegov sosed, ki ga je zamenjal za – kojota!

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Lovska tragedija se je pred nekaj dnevi pripetila na gozdnatem območju v bližini mesta Taylorsville v ameriški zvezni državi Severna Karolina.

Seth Marsh, lovec na kojote, se je postavil ob drevo, iz nahrbtnika povlekel elektronsko napravo za klicanje teh volčjih predstavnikov zveri, jo prižgal in čakal. Tuljenje volkov je zaslišal njegov sosed, pograbil polavtomatsko puško AR-15 in v smeri »kojota« izstrelil dva naboja. Marsh je z dvema kroglama v prsih obležal na tleh. Po pričevanju organov pregona je sosed, presunjen od dogajanja in osupel nad svojo zmoto, Marshu nemudoma priskočil na pomoč ter poklical reševalce. Nesrečnika so za prvo silo še zakrpali, vendar je pozneje umrl v bolnišnici.

V bran tragičnemu ostrostrelcu so stopili tudi policisti, ki so pojasnili, da si je Marsh za lov obraz ozaljšal z izjemno kamuflažo, čez glavo si je sicer poveznil oranžen klobuk, ki pa ga je prekril s kapuco.

Policisti, ki so sosedu že zasegli orožje, območje pa prečesali tudi z detektorji kovin, opozarjajo, da je pri streljanju vedno treba biti »prepričan, kje bo pristala krogla.«

Tragično preminuli Marsh je bil oče dveh otrok in pridigar v lokalni cerkvi.