Poskus uboja in amnezija

Amadej Sašo ustrelil v hrbet, pozabil in dobil šest let zapora

S.R./STA
20. 2. 2018, 10.20
Posodobljeno: 20. 2. 2018, 10.24
Deli članek:

Novomeško okrožno sodišče je 26-letnega Amadeja Kovačiča iz Brezja pri Novem mestu spoznalo za krivega poskusa uboja partnerke marca lani in ga obsodilo na šest let zapora.

J.A.
Amadeju šest let zapora za poskus uboja svoje partnerke.

Dogodek se je zgodil v naselju Brezje, po tistem, ko se je par po pripovedovanju obeh sprl že v avtu. Ko je njegova partnerka Saša Šarkezi poskušala zbežati, naj bi Amadej Kovačič s pištolo proti njej večkrat streljal in jo zadel v predel hrbta. Po mnenju sodišča ji je zgolj hitra zdravniška pomoč rešila življenje.

Potem ko je Kovačič avgusta lani priznal poskus uboja svoje partnerke, oktobra pa krivdo zanikal in nato pojasnjeval, da se dogodka ne spomni, je sodišče po pisanju časnika Dnevnik v ponedeljek zadevo zaključilo. Petčlanski senat novomeškega okrožnega sodišča se je na neki način vrnil k predobravnavnemu naroku in sprejel takratno priznanje krivde.

Kovačiču, ki trenutno prestaja 17-mesečno zaporno kazen zaradi tatvine, je prisodilo šest let zapora.Tožilstvo je po poročanju današnjih medijev napovedalo pritožbo. Ker je poskus uboja storil med prestajanjem več pogojnih kazni, mu je sodišče izreklo enotno kazen osem let in en mesec zapora, poroča časnik Delo in dodaja, da s tem njegovih obiskov na sodišču še ne bo konec, saj ga na sodišču čakata še dva postopka.