SVETOVNI PODVIGI

Sivi lik ga je »nategnil« prek facebooka

S.S. / Novice Svet24
19. 2. 2018, 21.15
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Novice Svet24
Propadla poslovna ideja o skupnem odkupu zlata

10 V Izoli je nekdo ukradel dva izvenkrmna motorja in en propeler izvenkrvnega motorja. Trije čolnarji so skupno oškodovani za okrog 10 tisoč evrov.

9 Ljubljanski policisti so zoper voznika osebnega avtomobila, ki je s skoraj dvema promiloma alkohola v krvi »slalomiral« od Vojkove proti Dunajski cesti, spisali obdolžilni predlog, začasno pa mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje.

8 Gorenjski policisti so na analizo poslali bankovec za pet evrov, ki je bil odkrit v eni od bank, zaradi suma, da je ponarejen.

7 Radovljiški policisti so oglobili voznika tovornjaka, ki je po cesti »svinjal« z ledom in snegom s ponjave.

6 Celjski policisti so obravnavali vlom v kombi. Lastnik pogreša udarno kladivo in kotno brusilko.

5 V Puštalu je nekdo iz poslovnega prostora ukradel nekaj oblek.

4 Gosta lokala v središču Ljubljane sta opazila lopova, kako sta iz neke jakne na obešalniku ukradla denarnico in zbežala s »kraja zločina«. Gosta sta se podala za zlikovcema, ju izsledila in pridržala do prihoda policistov. Na delu sta bila sicer mladeniča, stara 19 in 25 let, mlajši pa naj bi imel na vesti še eno tatvino istega dne, in sicer iz prodajalne čevljev prav tako v središču Ljubljane.

3 V Prelaskem pri Celju je neznanec vlomil v gostinski lokal, ki že več let ne obratuje, iz notranjosti pa pobral nekaj kopalniških armatur in gostilniškega materiala.

2 V Sežani je nekdo vlomil v knjižnico. Pogrešajo »nekaj drobiža«.

1 Novomeške policiste je oškodovanec obvestil, da se je na facebooku z nekim likom dogovoril, da bosta skupaj po izredno ugodni ceni odkupila zlato, last podjetij iz tujine, ki so šla v stečaj. Neznanec naj bi že imel tudi kupca, ki je bil pripravljen zlato odkupiti po petkrat višji ceni. Ko sta se prvič srečala na dogovorjenem mestu, mu je oškodovanec izročil denar, ko bi se morala kasneje srečati na drugem mestu, pa goljuf tja ni prišel, niti se ni več odzival na klice oškodovanca. (ss, foto: arhiv Svet25)