Pred materinimi očmi

Pogovor med očetom in sinom se je končal s strelom v glavo

R.T.
14. 2. 2018, 10.15
Posodobljeno: 14. 2. 2018, 10.17
Deli članek:

V hiši v hrvaškem Bjelovarju se je v ponedeljek odvila “grozljivka”. 61-letni Radovan Vujčić je ustrelil 40-letnega sina Sanjina.

STA
Fotografija je simbolična

Sin je imel prepoved približevanja hiši oziroma prizidku, v katerem sta živela njegova nekdanja žena in mladoletni sin. O tem, zakaj ga je oče ustrelil v glavo, je za Jutarnji list spregovorila mati zdaj že pokojnega Sanjina.

Sanjin je po njenih besedah poklical očeta po telefonu in ga prosil, da bi se pogovorila. Ob tem je obljubil, da se bo brzdal in obnašal karseda kultivirano. Z očetom sta se namreč novembra lani zapletla na tribunah nižjeligaške nogometne tekme in se srdito spopadla s pestmi, oče pa je opletal tudi z nožem.

Že čez nekaj minut je do hiše pritekel Sanjinov prijatelj in povedal, da s Sanjinom ni vse v redu, potem ko je dobil pismo s sodišča glede skrbništva nad sinom. Mati je bila še bolj zaskrbljena, ko je ta prijatelj dejal, da bi lahko Sanjin storil kakšno neumnost.

Okoli 17. ure je nato Sanjin prišel do očetove hiše. Mati pripoveduje, da je kar naenkrat izvlekel nož in napadel očeta. Ta je bil pripravljen. V rokah je držal pištolo in sina ustrelil v glavo. Sin je umrl še pred prihodom reševalcev. Oče je priznal svoj zločin in svojo nadaljnjo pot prepustil organom t.i. verige pravičnosti (policija, tožilstvo in sodstvo).