Umrl v snegu

Oče po ogledu Denijevega bosega trupla zahteva resnico – uradni vzrok smrti je ...

R.T.
13. 2. 2018, 08.08
Posodobljeno: 13. 2. 2018, 08.43
Deli članek:

Znani so rezultati obdukcije trupla 22-letnika.

Facebook
Deni Šnajder je za seboj pustil devetmesečnega sina.

22-letni Deni Šnajder je pred smrtjo bežal pred policisti, vendar pa obdukcija sledov nasilne smrti ni odkrila. Uradni vzrok smrti je tako podhladitev.

Kaj se je zgodilo?

»Rekli smo mu, naj ustavi, a je rekel, da ne bo, ker se boji za svoje življenje,« je za 24sata povedala Paulina Breznik (18), Denijeva punca in mama njegovega devetmesečnega sina.

»Bil sem na ogledu trupla. Videl sem le njegova stopala, ki so bila opraskana in modra, ter glavo,« je za 24sata povedal Jelenko Šnajder, pokojnikov oče.

Denija so v četrtek v Lučicah ustavljali policisti, ko je vozil brez vozniškega izpita. Ni ustavil. Za petami sta mu bili dve patrulji, dokler ni na stari cesti proti Reki ostal brez goriva. Tam se je pognal v beg. V soboto so ga našli mrtvega v gozdu v bližini naselja Lokve.

Oče je užaloščen in jezen. »Žalosten sem, ker mojega sina ni več, a jezen, ker sem prepričan, da ga je v smrt poslala policija. Če so ga že preganjali, zakaj ga niso našli še iste noči, saj bi lahko sledili sledem v snegu? Kako daleč pa bi lahko pobegnil v tej zimi?« se sprašuje oče in dodaja, da mu okoliščine sinove smrti niso jasne in da ima kot starš pravico vedeti, kaj se je v resnici zgodilo, poroča 24sata.

Denija so v četrtek v Lučicah ustavljali policisti, ko je vozil brez vozniškega izpita. Za petami sta mu bili dve patrulji, dokler ni na stari cesti proti Reki ostal brez goriva. Tam se je pognal v beg. V soboto so ga našli mrtvega v gozdu v bližini naselja Lokve.

Ogorčenju navkljub pa se uradno ni pritožil. Prav tako se ni pritožil nihče od potnikov, ki so bili v avtomobilu skupaj s pokojnikom. 24sata poroča, da je bil 22-letnik policistom znan, niso pa uspeli ugotoviti zakaj.

Izginil v četrtek, najden v soboto

V četrtek torej intenzivne iskalne akcije ni bilo, v petek sta se angažirala dva pripadnika hrvaške gorske reševalne službe, ki sta ga iskala do mraka. Denijeva mama Josipa Šnajder je v petek na policijski postaji v Delnicah prijavila sinovo izginotje in zaprosila za pomoč. Obsežnejša iskalna akcija je stekla v soboto zjutraj – po poročanju 24sata je v njej sodelovala peterica pripadnikov reških posebnih enot, dva delniška policista in dva gorska reševalca. Truplo so našli okoli 10. ure dopoldan. Deni je ležal na hrbtu, njegove okončine so bile iztegnjene. Bil je bos.