ŠENTILJ

FOTO: V požaru zgoreli tudi zajci in perutnina

Gabrijel Toplak/Novice Svet24
22. 1. 2018, 20.30
Deli članek:

V objektu so imeli urejeno delavnico z delovnimi stroji za hišna in vrtna opravila, orodje, avtomaterial, pnevmatike in odpadni material.

PGD Šentilj
Lastnik je v objektu brusil železno orodje, požar pa naj bi zanetila iskra.

Tri prostovoljna gasilska društva iz občine Šentilj v Slovenskih goricah, Šentilj, Ceršak in Paloma Sladki Vrh, so v soboto ob 13.50 hitela gasiti ogenj, ki je v Vinogradniški ulici v Šentilju zajel pomožen gospodarski objekt.

Kot je za Novice Svet24 povedal šentiljski občinski gasilski poveljnik Andrej Kmetič, sicer tudi poveljnik PGD Šentilj, je šlo za precej zahtevno intervencijo. »Ognjeni zublji so zajeli objekt, površine približno 24 kvadratnih metrov, v katerem so imeli delavnico z delovnimi stroji za hišna in vrtna opravila, orodje, avtomaterial, pnevmatike in odpadni material. Zraven je bil urejen tudi pomožen lesen objekt, v katerem so bili perutnina in zajci,« je pojasnil Kmetič in dodal, da je gasilcem ogenj, ki je ob njihovem prihodu objekt zajel v celoti, sicer uspelo pogasiti, vendar je objekt v celoti uničen. V ognju so zgorele tudi vse domače živali.

PGD Šentilj
Leseni objekt je bil ob prihodu gasilcev že povsem v ognju.

V OBJEKTU TUDI JEKLENKE

Ogenj naj bi opazil 69-letni lastnik, ki je tega dne v objektu z brusilko brusil železno orodje, a ga je na kratko zapustil zgolj v času kosila. Ko se je želel vrniti, je bilo že prepozno, so povedali očividci. Objekt je bil namreč že ves v plamenih. »Največjo nevarnost pri intervenciji so gasilcem predstavljale najdene velika jeklenka s kisikom ter jeklenki s plinom za domačo uporabo v kuhinji in počitniški prikolici,« je poudaril Kmetič. Dodal je, da je plin iz jeklenke sicer uhajal, a je v tistem času ogenj na srečo že toliko poškodoval objekt, da je bil že skorajda povsem »odprt« in se plin ni zadrževal v objektu, ampak je uhajal. Po oceni policistov naj bi požar zanetila iskra od brušenja železnega orodja.

PGD Šentilj
V notranjosti so gasilci naleteli na plinski jeklenki.

Požar je opazil lastnik, ki se je vračal s kosila.

Lastnik je v objektu brusil železno orodje z brusilko in nato objekt za nekaj časa zapustil. V času njegove odsotnosti je verjetno zaradi iskre od brušenja prišlo do požara.

PGD Šentilj
Ob pomožnem objektu so imeli urejen tudi prostor za domače živali.

PGD Šentilj