Poškodba glave

Huda nesreča v gozdu: umrl 63-letni Stane

S.A.
21. 1. 2018, 13.05
Posodobljeno: 21. 1. 2018, 13.07
Deli članek:

V bližini naselja Vnanje Gorice se je v četrtek zgodila tragična delovna nesreča v gozdu. Umrl je 63-letni Stane Č., lovec iz Notranjih Goric, ki je bil na delu sam.

Arhiv Svet24
Med žaganjem drevesa ga je del debla udaril v predel glave.

Približno dva kilometra od Vnanjih Goric se je predvčerajšnjim zgodila tragedija. Po naših informacijah se je 63-letni Stane Č. iz Notranjih Goric tega jutra odpravil v gozd izdelovat lovsko prežo. Gre za gozdnato območje s številnimi poljskimi potmi, travniki oziroma njivami.

Arhiv Svet24
V letu 2016 je pri delu v gozdu na območju celotne države umrlo 11 oseb, od tega 3 poklicni in 8 nepoklicnih gozdarskih delavcev.

V predel glave

Triinšestdesetletni lovec je bil na delu sam. Medtem ko je žagal drevo z motorno žago, pa se je zgodila tragična nesreča. Kot je sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica PU Ljubljana, je del debla med žaganjem 63-letnika udaril v predel glave. »Po udarcu je moški  padel v jarek, napolnjen z vodo, kjer je bil tudi najden mrtev. Glede na do zdaj zbrana obvestila dogodek nima znakov kaznivega dejanja. O zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo,« je dodala Pučkova.

Arhiv Svet24
Na kraju nesreče so bili gasilci PGD Vnanje Gorice.

Osvetlili območje

»Ob 19.09 smo prejeli obvestilo o delovni nesreči s smrtnim izidom na Griču pri Vnanjih Goricah. Poleg pristojnih služb so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Vnanje Gorice, ki so nudili pomoč pri osvetlitvi območja nesreče ter prenosu preminulega do pogrebnega vozila,« je o tragičnem dogodku poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Marko Jelovčan, poveljnik PGD Vnanje Gorice in vodja predvčerajšnje intervencije, nam je povedal, da je na kraju posredovalo šest njihovih gasilcev.

Veliko nesreč

V gozdovih po vsej Sloveniji se vsako leto zgodi veliko delovnih nesreč, žal kar nekaj takšnih, ki se končajo s smrtjo. Statistično gledano se v povprečju (vzeli smo obdobje od leta 1998 do 2017) zgodi 10 smrtnih nesreč na leto. Samo v letu 2016 je pri delu v gozdu umrlo 11 oseb, od tega trije poklicni in osem nepoklicnih gozdarskih delavcev.