Ponovno sojenje

Pijan in objesten povzročil smrt 18-letnega Lenarta

S.R.
20. 1. 2018, 09.01
Deli članek:

Maja 2016 je Novomeščan Zlatko Zagorc začel prestajati zaporno kazen, ker je leta 2013 povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl 18-letni Lenart Krevs. Zagorcu bodo sodili ponovno.

Janja Ambrožič
V tragični nesreči je življenje izgubil 18-letni Lenart.

Usodnega dne, 30. aprila 2013, malo pred deveto uro zvečer, se je Zagorc z osebnim avtom BMW X6 peljal z večerje s poslovnim partnerjem v Ljubljani. Od Karteljevega proti Veliki Bučni vasi je v levem, slabo preglednem ovinku po levi strani pripeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat s svojim skuterjem pravilno vozil 18-letni Lenart Krevs. V silovitem trčenju je najstnika odbilo 30 metrov daleč in je bil zaradi hudih poškodb na mestu mrtev. Od tragičnega dogodka bo kmalu minilo že pet let.

Janja Ambrožič
Leta 2016 so Zagorca obsodili na šest let in sedem mesecev zapora.

Na Dobu je bil od maja 2016 do novembra 2017, od oktobra 2017 v zaprtem delu, potem pa na polodprtem oddelku Slovenska vas. 

DRVEL MOČNO PIJAN

Junija 2016 je novomeško okrožno sodišče povzročitelja Zagorca obsodilo na šest let in sedem mesecev zapora, sodbo je nato potrdilo višje sodišče. Maja 2016 je Novomeščan začel prestajati šest let in sedem mesecev zaporne kazni. Med sojenjem na Okrožnem sodišču v Novem mestu so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,86 promila) in bistveno prehitro (v naselju je peljal 91,5 kilometra na uro).

PU NM
Pijan in prehiter Zagorc je vozil pod vplivom alkohola (0,86 promila) in bistveno prehitro (v naselju je peljal 91,5 kilometra na uro).

PREKINJENA KAZEN

A od novembra lani Zagorc ni več v zaporu na Dobu, temveč doma. »Izvrševanje zaporne kazni mu je bilo prekinjeno na podlagi sklepa vrhovnega sodišča,« so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS). »V zaprtem delu ugodnosti izhodov ni imel, ven pa je začel hoditi v oktobru 2017, po premestitvi na polodprti oddelek,« so pojasnili na URSIKS. In zakaj ta preobrat? »Glede na vsebino vložene zahteve za varstvo zakonitosti lahko vrhovno sodišče (na podlagi 423. člena ZKP) odredi, da se izvršitev pravnomočne sodne odločbe odloži oziroma prekine. O zadevi je odločeno, in sicer tako, da se zadeva vrne v ponovno sojenje,« je sporočila Romana Ciko Hočevar iz službe za odnose z javnostmi na Vrhovnem sodišču RS.