Enega še iščejo

Izsiljevalski par: Celjan od izposojene bagatele do astronomskega dolga

S.R.
19. 1. 2018, 13.08
Posodobljeno: 19. 1. 2018, 13.10
Deli članek:

Moška, stara 25 in 35 let, sta osumljena izsiljevanja.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Celjski kriminalisti so ta tedenv sodelovanju z žalskimi policisti pridržali 35-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki ga sumijo izsiljevanja. Še vedno so na lovu za 25-letnim državljana Bosne in Hercegovine, ki ga še niso izsledili, sporočajo iz PU Celje. Oba osumljenca imata stalno prebivališče v Sloveniji in sta stara znanca policije.

Eden od njiju je maja lani 29-letni osebi iz Celja posodil manjšo vsoto denarja, nato pa sta ga skupaj začela izsiljevati za glavnico in namišljene obresti, ki so do septembra 2017 znašale že 25-kratnik vrednosti glavnice. Tej osebi sta močno grozila in jo tudi pretepla. Ko jima je izročil zahtevani denar osumljenima, sta si izmislila nov dolg in še obresti na ta nov dolg. Oktobra 2017 jima je moral izročiti tovorno vozilo, vredno kar 250-krat več od vrednosti glavnice. Izsiljevanje se na tem mestu še ni končalo, a očitno je imel vsega dovolj oškodovanec, ki je le zbral pogum in kaznivo dejanje naznanil policiji.

Kriminalisti so 35-letnika privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, medtem ko 25-letnika še iščejo.