Krvavi pretep

V strahu pograbil nož, pozneje so oba odpeljali v bolnišnico

Gabrijel Toplak
18. 1. 2018, 20.00
Deli članek:

Priče so izjavile, da so oba večkrat srečevali, sicer nikoli skupaj, kljub temu pa med njima niso zaznali nobenih nesoglasij ali razprtij.

Gabrijel Toplak
Na zatožno klop bo spet sedel 19. februarja.

Na zatožno klop pred okrožno sodnico Andrejo Lukeš je včeraj sedel Miha Vaupotič, ki mu okrožna državna tožilka Jana Lutarič očita kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe.

Od 1 do 10 let zapora je predpisana kazen za to kaznivo dejanje.

VBODNE RANE IN VREZNINE

Kot je zapisano v obtožnici, sta obtoženi Miha Vaupotič in oškodovanec Aleš Kostevšek 23. julija 2014 v Framu, med 23. in 24. uro, drug drugega telesno poškodovala. Na nogometnem igrišču naj bi Kostevšek pristopil do Vaupotiča ter ga z leseno palico večkrat udaril po glavi in telesu. Vaupotič je zbežal v hišo v Oljarski ulici, Kostevšek pa je stekel za njim. V hiši naj bi slednji na hodniku pristopil do Vaupotiča, ki je bil zaradi napada močno razdražen in je v strahu pograbil nož. Kostevšek naj bi ga s palico še večkrat udaril v predel glave, med prerivanjem na tleh pa ga je Vaupotič z nožem porezal po prsih in stegnu. Kostevšek je utrpel vbodni rani na levi strani prsnega koša in v predelu pazduhe ter vreznine na glavi, trebušni preponi in stegnu, pa tudi zlom sedmega rebra z rupturo diafragme, zaradi česar je bilo v nevarnosti njegovo življenje. Tožilstvo je prepričano, da je Vaupotič dejanje storil na mah, ker ga je Kostevšek brez njegove krivde z napadom močno razdražil.

ODPELJALA GA JE V BOLNIŠNICO

UTRPEL DVE VREZNINI NA GLAVI

Oškodovani Aleš Kostevšek je v obračunu na hodniku med drugim na prednji strani glave utrpel pet centimetrov dolgo vreznino, nad njo pa še tricentimetrsko.

Sanja Polanec je kot priča dejala, da je iz sosednje hiše pritekla, ko je zaslišala kričanje. »Bilo je veliko krvi. Aleš je bil ob mojem prihodu naslonjen na steno, zraven njega je stal moj stric. Poklicali smo reševalce, ti pa so se pripeljali le z enim reševalnim vozilom, zato sem se odločila, da bom Miho z avtomobilom odpeljala v bolnišnico,« je pojasnila Polančeva in nadaljevala, da ne ve, kdo je začel. Na dogodek so jo z močnim laježem opozorili tamkajšnji psi, ko je bila v svoji sobi. Tožilko je še zanimalo, v kakšnem odnosu sta bila Kostevšek in Vaupotič, priča pa ji je odgovorila, da sta se vedno pozdravila, a se nista družila. »Pred menoj se nista nikoli kregala,« je dejala.

ZASLIŠANJE DOMAČINOV

Framčanka Dominika Rajšp je povedala, da Kostevška pozna, saj sta prijateljevala, Vaupotiča pa je občasno videvala. Matej Zorjan iz Morja pri Framu pozna oškodovanca, a se z njim ni nikoli družil. »Tistega dne sva bila dogovorjena, da se skupaj odpeljeva v Maribor in si ogledava evropsko nogometno tekmo. Prej naj bi se slišala, a ker me ni poklical, sem na tekmo odšel sam,« je pojasnil Zorjan. Ko se je vrnil, pa je okrog hiše zagledal policijski trak.