Obračala

Starejša voznica v napačno smer po gorenjski avtocesti

G.G.
16. 1. 2018, 17.24
Posodobljeno: 16. 1. 2018, 17.30
Deli članek:

Okoli 14. ure je starejša voznica povzročila preplah na gorenjski avtocesti. Ogrožala je voznike, ki so vozili proti Ljubljani.

Vozniki, ki opazijo vožnjo v napačno smer po avtocesti, naj takoj zmanjšajo hitrost, vključijo vse štiri smernike in se umaknejo takemu vozilu. Takoj, ko je varno, naj o taki vožnji tudi čim prej obvestijo policijo na številko 113.

Najprej se je pravilno vključila na avtocesto na dovozu Kranj zahod. Med vožnjo proti Strahinju (proti Avstriji) pa je kar naenkrat obrnila in se po prehitevalnem pasu v napačno smer odpeljala proti istemu avtocestnemu priključku. 

Naključje je hotelo, da sta bila na avtocesti na poti policista, ki nista bila v službi. Za las, z naglimi zaviranjem sta se izognila trčenju, zadevo pa je njunim kologom prijavila druga policistka, ki tudi ni bila v službi.

Zatem je voznica spet obrnila in se odpeljala proti Strahinju. Tam so jo ustavli in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo ter odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi hujšega prekrška bodo policisti bodo z obdolžilnim predlogom o dogodku obvestili pristojno sodišče.