Top flop tedna

V gostilni se je šopiril s štartno pištolo

S.S.
15. 1. 2018, 21.10
Posodobljeno: 31. 3. 2024, 22.55
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 Kranjski policisti so obravnavali moškega, ki je pregloboko pogledal v kozarec, nato pa si je še v notranjosti lokala prižgal cigareto. Možakar, ki je kršitve nadaljeval tudi po prihodu patrulje na kraj, se je treznil na policijski postaji, odpuščen pa je bil s plačilnimi nalogi.

9 Na Prulah v Ljubljani je neznanka oškodovancu na posebno predrzen način ukradla denar. Pozvonila je na njegovih vratih in ga prosila za kozarec vode. Možakar je zaprl vrata in se odpravil v kuhinjo, medtem pa je ženska brez dovoljenja vstopila v hišo, iz predsobe odtujila denarnico, oškodovancu pa natvezila oziroma ga prosila, naj ji v vodo strese nekaj sladkorja …

8 Podobno predrzni sta bili neznanki, ki sta na Pucovi ulici v Celju obiskali domačinko in se ji predstavili kot maserki, med masiranjem pa sta ji ukradli gotovino in zlatnino.

7 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6 V okolici Dolenjskih Toplic je nekdo vlomil v dve zidanici. Pogrešajo orodje, posode z gorivom, zamrznjeno meso in pripomočke za osebno higieno. Škode je za več kot 4000 evrov.

5 V Račah so policisti 53-letniku med hišno preiskavo zasegli pol kilograma »trave« ter več kosov orožja: dve pištoli, 116 nabojev, boksar z rezilom, bodalo, sabljo, palici, povezani s kovinsko verigo, in 58 »piratk«. Za mamila bo prejel ovadbo, za orožje pa plačilne naloge.

4 Iz skladišča osnovne šole na območju Slovenskih Konjic je nekdo ukradel dobrih deset tisoč litrov kurilnega olja.

3 V trgovino na Celovški cesti v Ljubljani je vstopil moški in na blagajni kupil čokolado. Ko se je predal blagajne odprl, pa je tat pograbil nekaj bankovcev in zbežal s »kraja zločina«. Nesrečnik je sicer ukradel nekaj deset evrov.

2 Na avtobusni postaji v Slovenj Gradcu je neznanec vlomil v avtobus, ukradel pa rezervne ključe. Vstopiti je poskusil tudi v sosednji avtobus, a mu ni uspelo, je pa na pnevmatskih vratih povzročil za dobrih sto evrov škode.

1 Potem ko so koprski policisti prejeli prijavo o streljanju pred enim od lokalov, so na terasi bara naleteli na 45-letnega Izolana, ki je imel za pasom štartno pištolo, policistom pa je tudi priznal, da je z njo streljal. Pištolo so mu policisti zasegli skupaj z nabojnikom in sedmimi naboji, zaplenili pa so mu tudi sedem petard. Kršitelja so oglobili po hitrem postopku.