Krvavo klanje

FOTO in VIDEO: V obračunu z noži na srednji šoli ranjenih najmanj 12 dijakov in učiteljica

S.R.
15. 1. 2018, 08.38
Posodobljeno: 15. 1. 2018, 10.08
Deli članek:

V srednji šoli v mestu Perm se je zgodil krvav obračun z noži, v katerem so bili zabodeni ali drugače ranjeni številni dijaki in ena učiteljica.

Reuters

V današnjem obračunu z noži v ruskem mestu Perm, ki se je zgodil ob približno 10. uri po lokalnem času (ob 5. uri zjutraj po srednjeevropskem), je vbodne rane utrpelo najmanj dvanajst dijakov, ranjena pa je bila tudi ena od učiteljic, poročajo ruski mediji. 

Po prvotnih poročilih naj bi v šolo vstopila dva zamaskirana moška in začela vihteti nože, najnovejše informacije pa kažejo, da se je med dvema dijakoma, domnevno gre za 16 in 17 let stara fanta, vnel srdit obračun z noži, pri čemer je prišlo do številnih žrtev tudi med navzočimi osebami, ki so želeli prelivanje krvi preprečiti. Učiteljica in eden od dijakov, ki sta pristala na operacijski mizi, naj bi se še vedno borila za življenje. "Učiteljica in 16-letni dijak sta utrpela hude poškodbe. Oba sta bila zabodena v vrat," so sporočili iz regionalnega urada Ministrstva za zdravje. V bolnišnici sta pristala tudi pobesnela dijaka, ki sta vihtela nože.

Reuters

Reuters

Bralce opozarjamo, da so fotografije s krvavega prizorišča, ki so zaokrožile po spletu, zelo nazorne.